Ekonomi

Avustralyalı nikel üreticileri Endonezya’daki arz artışının ardından fiyat düşüşüne uyum sağladı

MELBOURNE- Avustralyalı nikel şirketleri, geçen yıl Endonezya’dan gelen arzın artmasıyla birlikte nikel fiyatlarında yaşanan keskin düşüş nedeniyle önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, söz konusu üreticilerin maden kapatma, üretim kesintileri ve mali zararların silinmesi gibi bir dizi önlem almasına yol açtı.

Önde gelen küresel madenci ve Avustralya’nın önde gelen nikel üreticisi BHP Group (NYSE:BHP), Perşembe günü nikel operasyonlarını yeniden değerlendirdiğini duyurdu. Bu değerleme, 1,2 milyar dolarlık West Musgrave projesinin iptal edilmesiyle sonuçlanabilir ve olası gecikmeler ufukta görünmektedir. Daha önce 2021 yılında elektrikli araç üreticisi Tesla’ya (NASDAQ:TSLA) nikel tedarik etmek üzere bir anlaşma imzalayan BHP’nin, 20 Şubat’taki yarı yıl kazanç raporunda daha fazla ayrıntı sunması bekleniyor.

Kanadalı madencilik şirketi First Quantum Minerals (OTC:FQVLF), üç yıl sürmesi beklenen nikel fiyatlarındaki düşüşe yanıt olarak Pazartesi günü Avustralya’daki Ravensthorpe madenindeki istihdamı ve üretimi azaltma niyetini açıkladı.

Avustralya nikel sektörünün bir diğer oyuncusu Panoramic Resources da Aralık ayında yönetime gönüllü olarak girdi. 8 Ocak’ta atanan yöneticiler, operasyonlarda ve finansmanda kısa vadede iyileşme ihtimalinin düşük olması nedeniyle Savannah nikel projesindeki faaliyetlerin durdurulacağını duyurdu. Proje şu anda satışa sunuldu.

Pil malzemeleri konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan IGO, Aralık ayında, 31 Ocak’taki bulgularını rapor ederken Cosmos nikel projesine yönelik ilave bir düşük değerleme kaydetmeyi beklediğini söyledi. Bu, 2023 mali yılında yaklaşık 1 milyar A$’lık bir değer kaybının ardından geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu