Ekonomi

Bitcoin En Kötü Senaryoda 55 Bin Dolar Olacak

Bitcoin’e yönelik beklentiler arttı. Gelişmeler sonrasında Bitcoin’in en kötü senaryoda dahi 55 bin dolar civarında olacağı belirtiliyor.

Kripto para dünyası, uzun bir çöküşün ardından yeniden aktif günlerine yaklaşıyor. Özellikle kurumsal yatırımların artması Bitcoin’in güven vermesi açısından ön plana çıkmasını sağlıyor. Konuyla ilgili yapılan son değerlendirmede ise dikkat çekici ifadeler kullanıldı. Kripto analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, X hesabından yaptığı açıklamada Bitcoin için 112 bin dolarlık tahminlerinin olduğunu belirtti. 2024 yılında altı haneli rakamlara ulaşması beklenen Bitcoin, bu tahminler ışığında daha fazla ilgi görebilir.

ETF Girişleri Bitcoin’i Destekleyecek

Ki Young Ju da yaptığı açıklamalarda ETF girişlerine dikkat çekti. Çünkü ETF girişleri şu ana kadar 451 milyar dolar topladı. Önümüzdeki dönemde bu rakamlara 114 milyar doların daha eklenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bitcoin piyasası, spot ETF girişlerinden aylık 9,5 milyar dolar gördü, bu da yıllık gerçekleşen piyasa değerini 114 milyar dolar artırabilir. “GBTC’den çıkış olsa da 76 milyar dolarlık bir artış, gerçekleşen piyasa değerini 451 milyar dolardan 527-565 milyar dolara çıkarabilir” dedi.

Bitcoin En Kötü Senaryoda 55 Bin Dolar Olacak

Bitcoin’e ilişkin yapılan bir değerlendirmede en kötü senaryo gerçekleşse bile Bitcoin’in 55 bin dolar ve 59 bin dolar seviyesinde kalacağı düşünülüyor. Konuyu destekleyecek bir değerlendirme de Blockstream CEO’su Adam Back’den geldi. Back, “1 Ekim 2021’de Bitcoin 47.000 doları aştı, ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaştı” dedi. Bu yükseliş 41 gün sürdü. Halvinge 70 gün kaldı. “Bu, yarılanmadan önce tüm zamanların en yüksek seviyesine, hatta 100.000 dolara ulaşabileceğimizi gösteriyor” dedi. Bütün bunlar yatırımcıların dikkatinden kaçmadı.

demirozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu