Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye slogan tepkisi: Bunun adı hırsızlıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemin sıcak konularına ilişkin değerli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bugüne kadar çalışmalarımızla hep bir mücadele içerisinde olduk. Yaptığın işlerle halkın önünde olmazsan, halk da sana değer vermez. İnsanlar 20 yıldır ne yaptığımızı görüyor. İnsanlar onları eser olarak görüyor. Marmaray’ı görüyor, Avrasya Tüneli’ni görüyor. Halkım bunu daha önce hiç görmemişti. Ama bunları bizimle birlikte yaşadı ve gördü. Bunların olmaması için ellerinden geleni yaptılar ama engelleyemediler. Yüzyıl Türkiye dediğimiz bir vizyon sorunudur. Bu vizyonla çok daha ileri adımlar atacağız. İnşallah milletimizle birlikte yeni zaferlere ulaşacağız. Yaptığımız yatırımlarla küresel bir güç olma yolunda bir adım attık. Türk Yüzyılı, Türkiye’nin dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağı dönemin adıdır. İnanıyorum ki milletim yine AK Parti diyecek, yine Cumhur İttifakı diyecek.

Utanılacak bir şey yok. Şimdi de astıkları Menderes’in sloganını çalıyorlar. Adnan Menderes’in partisi CHP’nin tek parti faşizmine karşı ‘Yeter millet’ sloganını attı. Bu kelime halkın iradesini simgelemektedir. Halkın iradesini savunanlar ancak bu sözü kullanabilirler. Bugün millet iradesini savunan AK Parti’dir.

Bu sloganın içine çökmeye çalışıyorlar. Binalara slogan asmak mümkün değil. Önce milli iradeye saygı duymayı öğrenin. Bunlar bir zamanlar ulusal değil. Yabancı bu kelimeyi kullanamaz. Halkım sana inanmıyor. sen milli değilsin Bu millete hep ihanet ettiniz. Menderes’i idam ettin, bundan sen sorumlusun. Şimdi iyi iş çıkarmak için Batı’nın peşindeler. Bugün CHP zihniyetine ‘yeter’ diyoruz. Ancak hizmet söz konusu olduğunda, iş söz konusu olduğunda ‘yetmez’ deriz.

“7. TARAF MASA ALTINDA”

Onlara 7’lik bir tablo diyelim. 6 deyince eksik oluyor. 7. parti masanın altında. Seçim tarihini açıklayarak eğlenceyi bozduk. Kapalı kapılar ardında toplanıp dağıldılar. Tarih vermeseydik, aday açıklamayacaklardı. Bırakın adayı, aday ilan tarihlerinde bile bir belirsizlik ve tutarsızlık var. Biri 13 Şubat’ta diyor. Bir başkası da o zaman açıklama planımız yok diyor. Masadakilerin hiçbiri kimseye güvenmiyor. Siz birbirinize güvenmezken insanlar size nasıl güvensin? 7’sinin eline bir kukla vermeye çalışıyorlar. Böyle bir aday model millete hakarettir. Ayrıca aday yıpranır diye aday açıklamadılar. Siz bundan korktuğunuz için aday açıklayamazken biz 22 yıldır 2023’e hazırlanıyoruz. Hizmet yok eder. Yeter ki sevgiyle koşan yorulmak bilmeyen bir anlayışa sahip olun. Aşkla koşuyoruz. Yorulmadık, yorulmadık. Yıpranmadık, yıpranmadık.

Adaylarının seçilme şansının olmadığını görünce rahatsız oluyorlar. Milletimiz bizi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk başkanı yaptı. Böylece ilk dönemi tamamlamış olacağız. Yeniden aday olmanda bir sakınca yok. Bu tartışmaları gereksiz buluyorum. Bunlar sandıktan ümidi kesenlerin çabalarıdır. İnşallah milletimiz bizi yeniden aday gösterir, cumhurbaşkanı yapar.

Türk Yüzyılı, Türkiye’nin son dönemde kazandığı güç ve tecrübe ile dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri haline geleceği dönemin adıdır.

“BUNUN ADI HIRSIZLIKTIR”

(CHP’nin ‘Yeter artık millet’ sloganını kullanması) Şimdi de haince astıkları Menderes’in sloganını çalıyorlar, adı hırsızlık.

TABLO 6’NIN ORTAK ANLAŞMASI

Ortak mutabakat metnini inceledim. Kelimenin tam anlamıyla koalisyon dönemine dönüş konuşulacak. Ben başbakan olduğumda bakan sayısı 35’ti. Bakan sayısını azalttık. Şu anda 17 bakanımız var. Şu anda o 7’li masada bulunanların bir kısmı bunu biliyor. Bunlar atık. Masa müdavimleri bir şeyler kapmak için ağlamaya başladılar. Kendi kuklalarını aday gösterip bakanlık almak istiyorlar. Eski Türkiye’de olduğu gibi 6’lı masanın bakanlar arası kargaşası yakındır. Bütün bunlar, amaçlarının hizmet değil, rant olduğunu gösteriyor. Buradan bir sonuç alamayacaklar.

7 kişilik bir masa Türkiye’ye bir şey getiremez. Benim milletim de onlara bu yetkiyi vermiyor. Sofraya oturma sisteminden, ziyaret düzenine kadar her konuda takılıp kalanlara milletim yetki vermiyor. Verdikleri sözler eski Türkiye’dir. Böylesine büyük bir ülke, masadakilerin emriyle hareket edecek bir cumhurbaşkanı tarafından yönetilemez. Talimatı dışarıdan alıyorlar. ‘Batı bize aferin diyecek’ diyorlar. Kuklalara kim prestij verir?

2013’te IMF’ye olan borcumuzu ödedik. Bunun da çaresine Tayyip Erdoğan hükümeti sahip çıktı. IMF ile teması kestik. Şu anda 7’ler masasında olan, IMF ile pazarlık yapanlar var. O dönemde Merkez Bankası rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 128.5 milyar dolar döviz rezervimiz var. Benim başbakanlığım döneminde 135 milyar dolar gibi orta seviyeye ulaştık. Tekrar çıkacağız. Sistemimiz stabilize oldu. Ortada kalamayan ve aday seçemeyenler, ülke yönetme kabiliyetine sahip olamazlar.

“CHP DÖNEMİNİ TANIMAK İÇİN EKMEK KARTINA BAKINIZ”

Bir vatandaşım beni engelledi ve bana kart verdi. Bu kart 1946’nın ekmek kartıdır. CHP dönemini tanımak için ekmek kartına bakmanız gerekecek. Bundan daha iyi bir kanıt olamaz. Milletim bir daha bu tayın dönemine geri dönmeyecek.

“FAİZ SEBEBİ, ENFLASYON SONUÇTUR”

Dünyada faiz oranlarını hep yükselttiler. Aksine faizi düşürmeye çalıştım. Şu anda faiz oranını yüzde 9’a indireceğiz. Benim inancım şu: Benim başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya indirdik, enflasyon da 6,4 civarındaydı. Faiz ve enflasyon mükemmel orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon sonuçtur. Buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi ve sonuç ortada. Uluslararası toplantılarda bu tezi savundum. Şimdi tekrar indireceğiz dedik. 86’lardı, enflasyon 64’e düştü. Daha da düşecek. Bütün sorun istikrarımız, inancımız. 2022 yılında toplam bütçe harcamamız 2 trilyon 941 milyar lira oldu. Bütçe gelirimiz 2 trilyon 802 milyar lira oldu. Yıl boyunca bütçe açığımız sadece 139.1 milyar lira oldu. Toplamda 171,8 milyar TL faiz dışı fazla verdik. COVID-19 salgınına ve emtia ve elektrik fiyatlarındaki artışlara rağmen 4 yıl sonra yeniden faiz dışı fazla vermeyi başardık.

2002’de yüzde 11,1 seviyesindeki bütçe açığını devraldık. 2022’de bunu yüzde 1’e indirdik. Bu yıl faiz giderlerinin bütçedeki payını da düşürdük. Bütçede yakaladığımız güçlü gelir performansını sürdürmek için ne vergi artırımı yaptık ne de yeni vergiler getirdik. Aksine yükleri indirdik. Uluslararası kuruluşlar da büyümeyi açıklıyor. Şu anda büyümede 5,5’u yakaladık.

KARADENİZ GAZINDA SON DURUM

2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz gazının milletimizle buluşabilmesi için tüm çalışmalar aslıyla 7/24 devam etmektedir. Sahada yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor. 50’den fazla gemi denizde operasyonlarına devam ediyor. Derin denizde boru ve kordon bağı döşenmesi tamamlandı. Derin deniz ana kordon sınırı ile ilgili son çalışmalar da başlamıştır. Yavuz ve Yasal gemiler kuyuların alt ve üst tamamlama işlemlerini yapmaktadır.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİK BAŞVURUSU

İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunu terörle mücadelede kapsamlı bir işbirliği kurmamız için bir fırsat olarak gördük. 127 teröristi iade edin dedik. İsveç, anayasa değişikliğini yaptıktan sonra süreci biz yöneteceğiz dedi.

Sayın Başbakan geldi, çok keyifli görüşmelerimiz oldu. Yeni İsveç hükümetinden aldığımız mesajlar, İsveç’te terörle mücadelede bir anlayış değişikliğinin başlayabileceğine işaret ediyordu. Ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini gördük. Terör faaliyetlerinin devam ettiğini gördük. İşte geçtiğimiz haftalarda yaşananlar. Bu eylemlerin failleri hakkında soruşturma açma gereği bile duymadılar. İsveç, terör örgütlerinin üyeleri için güvenli bir sığınak haline geldiği gerçeğiyle yüzleşmeli. Mutabakat zaptı bizim yol haritamızdır. Buradaki taahhütleri eksiksiz yerine getirmek önceliğimizdir.

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip et

 

cobanlarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu