Haber

Fransa’da güvenlik güçleri yüz tanıma yazılımını yasa dışı kullanıyor

Fransa’da güvenlik güçlerinin 2015 yılından bu yana Briefcam yüz tanıma yazılımını yasa dışı olarak kullandığı iddia ediliyor.

Fransız araştırma sitesi Disclose, yetkililerin 2015 yılında İsrailli şirket Briefcam’den gizlice yüz tanıma yazılımı satın aldığını iddia etti.

Ulusal polis teşkilatının iç yazışmalarına ve Disclose’un edindiği belgelere göre polis, Briefcam yazılımını yıllardır hiçbir hukuki destek almadan kullanıyor ve İçişleri Bakanlığı bu yasa ihlaline göz yumuyor.

Araştırma sitesi, İçişleri Bakanlığı’nın Meclis’ten geçirdiği yeni maddeyle bugüne kadar çok sınırlı durumlarda kullanılmasına izin verilen yazılımın çok daha geniş ölçekte kullanılmasının önünü açtığını belirtti. güvenlik güçleri.

Disclose’a göre bu yasa, güvenlik güçlerinin yazılımı 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında kullanmasının kapısını açıyor.

100’den fazla polis karakolunun şirketin yazılımına sahip olduğu doğrulandı

Avrupa Birliği üzerine yayın yapan EURACTIV haber sitesine göre Briefcam Avrupa Satış Direktörü Florian Leibovici, şirketin yazılımının Fransa’da 100’den fazla polis karakolunda mevcut olduğunu doğruladı.

Fransız Bilgi ve Özgürlük Maddesine göre, özel durumlar dışında kolluk kuvvetleri tarafından biyometrik kimlik belirleme ve yüz tanıma tekniklerinin kullanılması yasaktır.

afsinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu