Haber

İmamoğlu: Milletin tercihini ancak millet değiştirebilir

İSTANBUL (İGFA) –‘150 Günde 150 Proje’ mottosuyla başlattığı hizmet serisinin finalini 190’ıncı hizmetle sonlandıran İBB, 1,7 milyon nüfusa sahip Dudullu-Bostancı metro hududu geçişlerinin imalatını tamamladı. 4 ilçe, 14,3 km uzunluğunda ve 13 istasyona sahiptir.

İnşaatı tamamlanan sınırın açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 6 masa başkanından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu eşlik etti.

Önder İmamoğlu, “Türkiye’de siyasi bir rakibe teşekkür etmek bu iktidar döneminde haramdı, günahtı. Ben hak edenlerden olmadım, olmayacağım” dedi. Bunu en verimli, ahlaki ve hesap verebilir şekilde değerlendirmekle yükümlüyüz.”

Başkan İmamoğlu, “Milletin bize verdiği görev ne kadar basit ve anlaşılır. Bu basit otoriteyi hazmedemiyorsanız, milletin seçtiği kişi olarak millete hakim olmaya çalışırsanız her türlü şeyi yapmaya çalışırsınız. İstanbul’un bu saf yönetimini ele geçirmek için kumpaslar kuruyorlar. Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi bunalımı. “Çalışırsın, yapmak istersin, belki o ahlakın bir parçası olursun ama ben burada söylüyorum.” . Milletimiz size bunu yaptırmaz” dedi.

Milletin tepkisini hatırlatan İmamoğlu, “31 Mart, 6 Mayıs ve 23 Haziran’daki süreci hatırlayın. Bu bahsettiğim kubbeyi başınıza yıkmanın tarifidir. Buradan sesleniyorum.” İstanbul için adalet, Türkiye için adalet diyorum” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende sırasıyla Davutoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu birer konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu yaptıkları konuşmalarda yerel mahkeme tarafından hapis ve siyaset yasağı verilen İmamoğlu’na desteklerini vurguladılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da 16 milyon insanın iradesi darbe aldığında hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Fikrimiz, inancımız, kimliğimiz ne olursa olsun, birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yüzden diyoruz ki; Ekrem İmamoğlu’nun saçını bile teslim etmeyeceğiz” derken, ÂLA Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, “Altı Masa’nın tamamı arkanızda. Çünkü biz verirsek Muhittin Böcek de veririz. Sana verirsek Ankara’yı veririz. Size verirsek Türkiye’nin geleceğini onlara veririz. Dolayısıyla Atatürk’ün dediği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’ inşallah.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Altı Levhalar olarak milli iradenin yanında, milli iradeye karşı olanların karşısında duracağız. Ve bu şekilde 2023 seçimleri üzerinden bize bir mesaj verilmek isteniyorsa ve verilmeye çalışılıyorsa; ‘Öyle hamleler yapıyoruz ki vasiyetinize ipotek koyuyoruz.’ İşte biz burada şunu söylüyoruz: Asla ipotek koyamayacaksınız ve 2023’ün demokrasi yılı olmasını asla engelleyemeyeceksiniz” dedi. İmamoğlu ise duygularını dile getirerek, “Şimdi öğrenecekler: Millet neyi seçer, millet değişir! Sayın Başkanlarımın huzurunda haykırıyorum; ‘İstanbul için adalet, Türkiye için adalet…’ sözlerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu