Haber

İsrail-Filistin savaşı: 7 Ekim’den bu yana en şiddetli savaş! Mısır jetleri havalandı

İsrail-Filistin savaşında ülkeler taraf seçti! Ateşkes isteyenler ve istemeyenler

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana en şiddetli hava saldırılarını gerçekleştiriyor.

İsrail ordusu, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 21 gün boyunca gece gündüz bombalıyor.

İsrail’in Gazze’nin her bölgesini hedef alan saldırıları bu akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

HAMAS: KATLİAMIN HABERCİSİ

22:33:Hamas: Gazze’de temasın kesilmesi, işgalci İsrail’in basının ve dünyanın gözünden uzakta katliam yapma niyetinin habercisidir.

22:26 BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Hastings: Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze’nin dış dünyayla bağlantısı kesildi. Savaşların kuralları vardır. Sivillerin korunması gerekiyor.

22:25Filistin Başbakanı Ştiyye: Gazze Şeridi’yle iletişim ve internetin kesilmesindeki amaç, Filistin halkına katliam yapmaktır.

İRAN: DÜĞMEYE BASTILAR

22:23:İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullah: Düğmeye bastılar

MISIR JETLERİ HAVALANIYOR

22:16:Mısır Askeri Sözcüsü: Hava kuvvetlerimiz, tüm havalimanımızın güvenliğinin sağlanması için çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Mısır ve İsrail savaş uçaklarının Eilat ve Taba hatları boyunca birbirlerine ‘tehlikeli derecede yakın’ uçuş yaptığı bildiriliyor.

22:07:Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi: Gazze Şeridi’ndeki kara savaşının sonucu, önümüzdeki yıllarda büyük boyutlarda bir insani felaket olacak.

İSRAİL ORDUSUNDAN YENİ AÇIKLAMA! BU BEKLENEN EYLEM DEĞİL

22.01: İsrail Ordu Sözcüsü: Şu anda kara operasyonu yok. Bu beklenen büyük operasyon değil.

21:59: TÜRKİYE’DEN İLK TEPKİ

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, Gazze’de acil ve koşulsuz bir ateşkese acil ihtiyaç duyulduğunu, Gazze’deki halkın topyekun kuşatma altında cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

21:48 BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA! İSRAİL’E KATLİAM DESTEĞİ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ”İsrail’i desteklemeye ve ona ihtiyaç duyduğu yetenek ve mühimmatı sağlamaya devam edeceğiz. “Amerika İsrail’e kırmızı çizgiler çizmez.”Söylendi.

21:00 İSRAİL ORDUSU: OPERASYONLAR GENİŞLEYECEK

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarını artırdığını ve bu gece kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında Gazze’ye hava saldırılarını artırdıklarını, İsrail Hava Kuvvetleri’nin ise hava saldırılarını artırdığını söyledi. “Gazze’de yer altı hedeflerine yönelik geniş çaplı saldırılar düzenledi”açıkladı.

Hagari, son birkaç gündür ordunun kara operasyonlarına devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Kara kuvvetleri bu gece kara operasyonlarını genişletecek.”söz konusu.

İsrail Sözcüsü Hagari de kuzey sınırındaki İsrail ordu güçlerinin yüksek alarma geçtiğini belirtti.

20.44 KİM: DİLENİYORUZ VE UYARIYORUZ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), “Yalvarıyoruz ve uyarıyoruz” diyerek, Gazze için derhal ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail ordusu ilk olarak akşam saatlerinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun İlçesi’ne obüs saldırılarıyla ağır saldırılar düzenledi.

20:38 AĞIR HAVA SALDIRISI

Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyine ağır hava saldırısı başlattı.

İsrail’in elektriğini kesmesi ve akaryakıt girişine izin vermemesi nedeniyle karanlığa gömülen Gazze’de sık sık atılan bombaların ateşi gökyüzünü aydınlattı.

BİR SAAT FÜZE YAĞIRDI

İsrail uçakları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye defalarca bomba attı.

İsrail tarafında patlama sesleri Sderot kentine ulaşırken bölge sakinleri, İsrail’in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana en ağır bombardıman olduğunu söylüyor.

İsrail ordusu hava saldırılarının yanı sıra obüslerle de bölgeyi vurmaya devam ediyor.

20:22 İLETİŞİM HATLARI KESİLDİ

Öte yandan abluka altındaki Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi.

Filistinli telekomünikasyon şirketi “Jawwal”, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze’deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu.

Paylaşımda, İsrail’in gerçekleştirdiği ağır bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve “Gazze’nin dünyayla bağlantısının kesildiği” belirtildi.

Gazze’deki 2 milyon kişiden şu anda haber yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu