Haber

İsrail, Gazze’de ateşkes çağrısı yapan Greta’yı müfredattan çıkardı

İsrail Eğitim Bakanlığı, Gazze için ateşkes çağrısında bulunan ve Filistin’le dayanışma açıklaması yapan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg hakkında açıklama yaptı. Bakanlık tarafından sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yapılan açıklamada, Thunberg ile ilgili içeriklerin müfredattan kaldırılacağı belirtildi.

‘ONU ROL MODEL OLARAK GÖSTEREN KAYNAKLARI KALDIRMA KARARI ALDIK’

Bakanlık, Greta ve iklim aktivisti arkadaşlarının paylaştığı fotoğrafın üzerini kırmızı çarpı işaretiyle çizerek, İbranice ve İngilizce olarak paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in Hamas’ı kınamadan Gazze’ye önyargılı ve tek taraflı destek vermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, onu bir rol model veya ilham kaynağı olarak gösteren eğitim kaynaklarını kaldırmaya karar verdi. Onun berbat duruşu ve iyi “Kötülüğü alenen ayırt edememesi” ve kötülük onu dünyada olumlu değişim için çabalayan güçleri temsil etmekten alıkoyuyor.”

Ne oldu?

Thunberg, onunla ilgili paylaşımında “Derhal ateşkes, adalet ve sivillere özgürlük çağrısı yapmalı” dedi. Bu paylaşımı alıntılayan ve altına yorum yapan İsrail hesabı, 19 yaşındaki üç gencin fotoğraflarıyla birlikte şunları yazdı:

“Greta Thunberg; Hamas, masum İsraillileri öldüren roketleri için sürdürülebilir malzemeler kullanmıyor. Hamas katliamının kurbanları arkadaşlarınız olabilir. Sesinizi yükseltin.” (DIŞ HABER)

haberkarakoyunlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu