Haber

Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Sosyalist Partisi’nden adaylık gerekçesi

Avrupa Birliği’ndeki (AB) sosyal demokrat parti üyelerinin oluşturduğu Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı.

PES’in internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“KILIÇDAROĞLU’NU GÜÇLÜ DESTEKLİYORUZ”

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES),Üye partimiz Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk muhalefetinin ortak adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nu şiddetle destekliyor.

Kılıçdaroğlu, geniş tabanlı muhalefet bloğu “Millet İttifakı”nı oluşturan en büyük siyasi parti olan ana muhalefet partisi CHP’nin lideridir. 2017 yılında Kılıçdaroğlu,Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Türkiye demokrasisinin parçalanmasına karşı çıkmak Ünlü 280 millik ‘Adalet Yürüyüşü’ne liderlik etti.

Kılıçdaroğlu, 2002’den beri milletvekili, 2010’dan beri de CHP genel başkanı.

“ADİL BİR TÜRKİYE’YE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIK”

Yaklaşan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye’nin Erdoğan yönetimindeki otoriter yönelimine karşı çıkmak için paha biçilmez bir fırsat. Erdoğan kasıtlı olarak kuvvetler ayrılığını ve siyasi çoğulculuğu hedef aldı ve siyasi muhalefete açıkça zulmetti. Demokrasi, sivil özgürlükler ve kuvvetler ayrılığının tek bir siyasi projeden daha değerli olduğunu netleştirmenin zamanı geldi.

Avrupalı ​​sosyalistler ve demokratlar, muhalefet partilerinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşmesini takdir ediyor.Bu emin hamle, demokratik güçleri Millet İttifakı’nda birleştirerek bizleri adil bir Türkiye’ye bir adım daha yaklaştırıyor.”

KAYNAK: HABER7

haberalmus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu