Haber

Kızılay deprem bölgesindeki 900 köye yardım ulaştırdı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Kızılay ekipleri, temel gıdaya ihtiyaçları olduğu bildirilen yaklaşık 900 köye karayolu ve TSK’ya ait helikopterlerle yardım ulaştırdı.

Kızılay, afetin ilk anından itibaren Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde kendisine verilen beslenme ve kan temini görevi için tüm ekiplerini seferber ederek seyyar mutfaklar, sahra mutfakları, seyyar yemekhaneler ile beslenme desteği vermeye başladı. 10 il ve 48 ilçede araçlar depremden etkilendi. Binlerce personeli ve gönüllüsü ile afet bölgesinde 500’e yakın noktada hizmet veren Kızılay, beslenme platformu üyesi kurum ve kuruluşların desteğiyle 2,6 milyon kişiye günde 3 öğün yemek, sıcak yemek ve yemek malzemesi ulaştırdığını duyurdu.

BATTANİYE VE GİYİM YARDIMI YAPILDI

Kızılay, depremin 6. günü itibarıyla kendisine ihbar edilen ve enkaz nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen 900’e yakın köye ulaşarak, bu köylerde yaşayan vatandaşlara dayanıklı gıda, battaniye ve giyecek yardımı yapıyor. Kızılay karayoluyla ulaşamadığı yerlere TSK’ya bağlı helikopterlerle ulaşarak ihtiyaç malzemelerini köylere bırakıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu