İş

NVIDIA Studio, 4 Yaratıcı Sanatçıyı Ağırlıyor!

3D sanatçı Dan “Greenskull” Hammill Oyun tasarımcıları için sınırsız olanaklar yaratan Canvas üzerinde içerik oluşturma sürecine tanık oluyoruz. Sanatçı, ilk olarak CES’te tanıtılan yepyeni bir NVIDIA Canvas 1.4 güncellemesinin ardından NVIDIA Stüdyosu Derinlemesine bir inceleme yapıyor. Güncelleme, yeni bir Panorama modu içeriyor. Canvas’ta, 3B sanatçısı ve yapay zeka meraklısı Dan “Greenskull” Hammill, GeForce RTX 4090 GPU ile hızlandırılan dijital kalemin birkaç dokunuşuyla ustalıkla bir manzara oluşturabilir.

Panorama modu, üç boyutlu iş akışları için 4K uyumlu manzaraların oluşturulmasına olanak tanır. Bu, grafik tasarımcıların verimli yinelemeler için Canvas AI tarafından oluşturulan görüntüleri iş akışlarına uygulamalarına olanak tanır. Greenskull, GeForce RTX 4090 GPU’su sayesinde, çalışmasını Unreal Engine 5’teki bir video oyununa dahil ederek birkaç dakika içinde detaylı bir şekilde güzelleştirmeyi başarıyor.

Sınırsız bir dünyayı deneyimlemek isteyen NVIDIA ve GeForce RTX GPU sahipleri Canvas beta’yı ücretsiz indirebilir!

Blender Güncellemesi ile Daha Kolay ve Daha Hızlı İş Akışı

NVIDIA’nın zanaatkarlar için yaratım sürecini kolaylaştırmasından bahsederken, yeni Blender güncellemesinden bahsetmeden edemiyoruz! Dünyanın en tanınmış 3B içerik oluşturma programı olan Blender’ı ve NVIDIA OptiX ışın izleme motoruna sahip Open Shading Language (OSL) gölgelendiricileri destekleyen ana sürüm 3.5 güncellemesi geldi. AuraProds olarak da bilinen muhteşem sanatçı Pablo Reche Beltrán, Blender’da Jurassic Park’tan ilham alan kısa sinemasını yaratma sürecini paylaşmak için NVIDIA Studio’ya konuk oldu.

3D sanatçısı Pablo Reche Beltran kreasyonlarını hayata geçirmek için Blender’a dönüyor. Beltrán, genç kuzenlerinin çizimlerini 3 boyutlu eserlere dönüştürmek için Jurassic Park filminden ilham alıyor ve ardından GeForce RTX 4080 GPU destekli Blender ve RTX hızlandırmalı yapay zeka özelliklerini kullanarak heyecan verici kısa filmini yaratıyor.

Yeni Blender 3.5 güncellemesi, 3B sanatçıların Döngülerde gölgelendiriciler kullanmasına ve bunları bir NVIDIA RTX GPU’da işlemesine izin vererek üretkenliği büyük ölçüde artırıyor. Ancak, OSL kullanarak sahneleri öncekinden 36 kat daha hızlı işler. Önceden, bu tür bir iş akışı yalnızca CPU tarafından sınırlandırılıyordu. Güncelleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Omniverse Rüyası

NVIDIA ile yaratıcı süreçlerini kolaylaştıran 3D sanatçılarının sayısı hafife alınamayacak kadar fazla! Adobe Substance’ın 3B sanat ve geliştirme ekibi Omniverse USD Composer (eski adıyla Create) kullanılarak canlandırılmıştır. Wes Mcdermott  yaz sonu Yaratmak için işbirliği yapma sürecini bizimle paylaşıyor. Bu süreçte, benzersiz tasarımlarını birleştirmek, iş akışlarını basitleştirmek ve hızlandırmak için GeForce RTX GPU’ları kullanır.

Ayrıca, NVIDIA’nın metaverse uygulamaları oluşturma ve çalıştırma platformu, yalnızca bir ses belgesiyle gerçekçi yüz animasyonları oluşturabilen Omniverse Audio2Face uygulamasında yapılan bir güncellemeyle yenileniyor. Güncelleme ayrıca, oyun geliştiricilerin ve amatör içerik oluşturucuların veri merkezindeki çeşitli kullanıcılardan gelen çok sayıda ses belgesini işlemesine olanak tanıyan yeni bir mod ve REST API dahil olmak üzere kalite ve performansta önemli yükseltmeler getiriyor.

Aynı zamanda NVIDIA Omniverse, güncellenmiş Unreal Engine Connector, açık beta Unity Connector ve yeni SimReady varlıkları ile daha da genişliyor.

Yapay Zeka Eki Fark Yaratır!

Yapay zeka destekli teknoloji artık yalnızca sahip olunması gereken güzel bir özellik değil, içerik oluşturucular için değerli bir araç. RTX 4080 GPU, yalnızca Blender’da değil, sanatçılar tarafından kullanılan diğer uygulamalarda da oluşturma süreçlerini hem basitleştiriyor hem de hızlandırıyor. Patrick StirlingBlackmagic Design’in DaVinci Resolve yazılımını, varlıkları daha dokulu ve akıcı sürümlerle değiştiren özel bir efekt yaratmak için RTX 4080 GPU’daki yapay zeka destekli Magic Mask özelliğini kullanan yetenekli bir görüntü düzenleyici olarak tanımlıyor.

DaVinci Resolve gibi ortak yaratıcı uygulamalarda özel RTX hızlandırmalı avantajlar sunan NVIDIA Studio platformu sayesinde Stirling, özel efektini doğru biçimde elde etmek için gerçek zamanlı kurgu yapabilir.

Önceki nesle kıyasla yapay zeka performansında Stirling 2 kata kadar artış GeForce RTX 4080 GPU ile donatılmış ilk özel bilgisayarını yapıyor ve bir sahnedeki nesnelerin ve kişilerin hızlı bir şekilde seçilmesini sağlayan yapay zeka destekli Sihirli Maske özelliğinden yararlanıyor. Bu, Stirling’in yaratıcı bir akışı daha kolay sürdürmesine ve karmaşık efektler üzerinde güvenle çalışmasına olanak tanır. RTX 4080 GPU’nun ikili AV1 video kodlayıcıları da dışa aktarma süresini yarıya indirerek tüm süreci daha verimli hale getirir.

Koyun Eti NVIDIA Studio’da Bitmiyor!

NVIDIA Studio Sürücüsü, Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcıları aracılığıyla rastgele bir görüntünün kalitesini artırmak için yapay zekayı kullanan GeForce RTX 40 ve 30 Serisi GPU’lar için kullanılabilen popüler RTX Video Süper Çözünürlük özelliği için destek ekler. Aynı zamanda, yeni NVIDIA RTX GPU’lar profesyonel içerik oluşturucuları güçlendirir. Ada Lovelace mimarisi tarafından desteklenen yeni NVIDIA RTX GPU’ları, yapay zeka, tasarım ve endüstriyel meta veri deposu taleplerini karşılamak için yeni nesil dizüstü ve masaüstü iş istasyonlarında performans sunar.

Sanatçıların yaratıcı süreçleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için NVIDIA Stüdyosunda’blogunu ziyaret edebilirsiniz

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkahta.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu