Haber

Sadık Ahmet Film Gösteriminde Dr. Gözyaşları Aktı

Hayatını Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadeleye adamış, Gümülcine doğumlu tıp doktoru ve siyasetçi Dr. Sadık Ahmet’in hayatını konu alan “Sadık Ahmet” filminin Keşan’daki gösterimine katılan eşi Işık Ahmet ve ailesi, filmin sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Batı Trakya Türklerinin merhum cumhurbaşkanı ve Yunan makamlarına karşı mücadele eden Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi’nin kurucu lideri Dr. Sadık Ahmet’in Keşan’daki yaşamını konu alan filmin gösterimi sinema salonunda yapıldı. bölgede.

Filmin gösterimine merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet, Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Keşan Şube Başkanı Ayhan Beyli de katıldı.

Gösterim öncesinde konuşan Hasan Küçük, “Dr. Sadık Ahmet, toplumsal baskılara karşı milli mücadelemize öncülük etti ve fitili ateşleyen bir kıvılcım oldu. Batı Trakya Türk azınlığının kimlik ihlallerine karşı tavrı ve mücadelesi tam bir birlik ve beraberlik içerisindeydi. Dr. Sadık Ahmet’in önderliğinde.” söz konusu.

Daha sonra söz alan Işık Ahmet, filmin yapımına sağladığı katkılardan dolayı TRT’ye teşekkür ederek, “Artık duygularımı ifade etmem daha doğru. Filmi izleyince suskun kalıyoruz. Bir liderin deneyimleri böyledir.” beyazperdeye yansıtılarak ölümsüzleştirildi. Çok güzel bir hareket. Taşıdığım soyadımla.” “Gurur duyuyorum. Filmde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından film gösterimi yapıldı. Işık Ahmet ve ailesi gözyaşlarını tutamadı

Film gösteriminin ardından merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ve kızı Funda Sadık Ahmet ve ailesi, o günleri hatırlayarak gözyaşlarını tutamadı. Gösterime gelenler Işık Ahmet’i teselli etmeye çalıştı. – EDİRNE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu