Ekonomi

Şehzadeler Belediyesi Üreticilere Destek Veriyor

Şehzadeler Belediyesi, üreticilere destek olmak amacıyla geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği proje kapsamında 50 dönüm alana ektiği mısırın hasadını yaparak silaj haline getirdi. Paketli silaj yemlerinin ilçedeki büyükbaş hayvan üreticilerine ücretsiz dağıtılacağı açıklandı.

Şehzadeler Belediyesi’nin hayvan kesimine destek olmak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında 50 dönüm alana ekilen silajlık mısırın hasadı yapıldı. Hasat edilen mısırlar işlenerek silaj haline getirildi. Elde edilen yem ilçedeki büyükbaş hayvan yetiştiricilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Geçen yılki başarılı uygulamanın ardından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen projede Şehzadeler Belediyesi, tarımsal üretime verdiği destekle bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine destek vermeye devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi, hayvan yetiştiricilerinin yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yürüttüğü bu projeyle bu sektörde faaliyet gösteren çiftçilere değerli destekler sağlıyor.

Proje hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu tür uygulamaların hayvancılık sektörüne katkı sağlamanın yanı sıra tarımsal üretimi de desteklediğini belirtti. Lider Çelik, belediyenin bu sosyal sorumluluk projesiyle çiftçilere maliyet avantajı sağladığını ve bu sayede bölgedeki hayvancılığın daha verimli ve sürdürülebilir olmasına katkı sağladığını vurguladı. Hayvancılığın bölge ekonomisi açısından önemine vurgu yapan Lider Çelik, bu tür güçlendirme projelerinin devam edeceğini ve çiftçilere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen proje kapsamında 230 büyükbaş hayvan yetiştiricisine 348 balya silaj yemi ücretsiz dağıtıldı. -MANİSA

habercerkezkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu