Haber

Son anket sonuçları: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu ortada 8 puan fark!

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 26 ilde gerçekleştirdiği anket çalışmasında vatandaşlara “28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde hangi adaya oy vermeyi düşünüyorsunuz?” soruyu yöneltti.

Ankete göre; Kararsızların dağılmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 53,4, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu ise yüzde 46,6 oldu.

26 İLDE 2 BİN 184 KİŞİYLE YAPILDI

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi 19-24 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun. Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin olmak üzere toplam 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2 bin 184 kişi vatandaşlara “Cumhurbaşkanlığı ikinci turda hangi adaya oy vermeyi düşünüyorsunuz” diye sordu. Seçimler 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak mı?” soruyu yöneltti.

ERDOĞAN %53,4 KILIÇDAROĞLU %46,6

Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik kümelere ait, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına bağlı kalarak yapılan araştırmalarda, veri denetimleri ve bilgisayar analizleri sonrasında kararsız kalmaktadırlar. Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 53,4 ve yüzde 46,6 oldu.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE KADAR 2. SEÇİMDE HANGİ ADAYLARA OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? (İSTENMEYENLER DAĞITILDIKTAN SONRA)

Recep Tayyip Erdoğan: %53,4
Kemal Kılıçdaroğlu: %46,6

KAYNAK: HABER7

ipsalahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu