Teknoloji

Şubat Ayının Dördüncü Haftasında Çıkacak PC Oyunları: 23-30 Şubat 2023

 
Şubat ayında pek çok PC oyunu türü bizleri bekliyor olacak. Şubat ayının birinci, ikinci ve üçüncü haftasında çıkacak oyunları sizler için derledik: Buradan, buradan ve buradan inceleyebilirsiniz. Şimdi sizlere Şubat ayının dördüncü haftasının oyunlarını sunacağız. Bu listede 23 – 30 Şubat ortasında çıkacak oyunlar yer alıyor. Oyunlara, çıkış tarihlerine ve diğer detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
– Blood Bowl 3 (23 Şubat)
 
 
Cyanide Studio tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan fantastik Amerikan futbolu oyunu Blood Bowl 3, 23 Şubat’ta biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Şiddet ve vahşetin yer aldığı bu yapımda farklı bir spor dalı bizleri bekliyor olacak. Amerikan futboluna farklı bir bakış açısı getiren ve bu sporu daha da tehlikeli hale getiren bu oyun, şubat ayında beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Serinin üçüncü oyunu yeni eklemeler, grafik geliştirmeler, çeşitli içerikler ve daha fazlasını bizlere sunmaya hazırlanıyor. Oyunda rakiplere hakim olabiliriz, Amerikan futbolunda geçerli olan kuralları uygulayabiliriz ve bunu daha şiddetli bir şekilde yapabiliriz.
Masa oyunu unsurları ve bir kart sistemi içeren bu spor oyununda aslında taktiklerimizi geliştirebileceğimizi söyleyebilirim. Bu üçüncü oyunda sıra tabanlı taktiksel unsurlar harmanlanıyor ve daha farklı ve eğlenceli bir yapı sunmaya çalışıyoruz. Oyunda kendi grubumuzu oluşturabilir, bu takıma çeşitli güçlerde oyuncular alabilir, bu oyunculara çeşitli yetenekler aktarabilir, rakiplerle yüzleşip onları ezebilir, onları korkutabilir ve hatta sahanın derinliklerine gömebiliriz.
Şiddet ve vahşet içeren bu spor oyununda 12 farklı ırk bulunuyor. Bu ırkların her birinin kendine has çeşitli özellikleri ve becerileri vardır. Oyunda öncelikle bir yarış seçip kendi takımımızı kuruyoruz, tamamen bu takımı yönetiyoruz ve oyuncularımızı sıra tabanlı taktik strateji kapsamında tek tek yöneterek rakip takıma karşı avantaj elde etmeye çalışıyoruz. Oyunda mevcut oyuncularımızı rakiplere karşı savunmaya çalışıyor, üzerimize gelen rakiplerden kurtulmaya çalışıyor ve onları yere sermeye başlıyoruz. Bu süreç skor çizgisine ulaşana kadar her zaman işler ve önümüze çıkan tehlikeleri aşmaya çalışırız.
Blood Bowl 3, orta ırk trolleri, imparatorluk üyeleri ve daha fazlasını içerir. Bu ırklar arasındaki seçim tamamen bize kalmış. Çeşitli ırklardan seçtiğimiz grubu oluşturabiliyoruz ve bu yapımda bize çok fazla özgürlük sunuluyor. Bu özgürlüklerin ortasında, kadromuzu istediğiniz gibi oluşturma mekaniği, görünümlerini tamamen kişiselleştirme seçeneği, zırhları ve daha fazlası var. Oyun içerisinde girdiğimiz bu mücadelede aslında rakiplerimizle büyük bir mücadele içerisine giriyoruz. Bu mücadele sırasında oyuncularımız sakatlanabiliyor ve hatta ölebiliyor. Bundan dolayı bu duruma karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Oyunda eksik oyuncularla sahada kalabiliyoruz ve ne yazık ki oyuncularımızı toprağa gömebiliyoruz. Bu da oyuna vahşeti ve şiddeti getiren unsurlardan biri.
Bu üçüncü oyun, serinin önceki oyunlarına göre daha fazla yenilik ve içerik barındırıyor. Masa oyunu kurallarına sahip olan bu oyunda çeşitli özelleştirme seçenekleri, tek hikaye modu, ilerleme modu, yenilikçi bir sistem, rekabetçi mod, sıralama sistemi, özel oyun kuralları, yeni alanlar, 12 farklı yarış, zırh özelleştirme seçenekleri ve dahası yer alıyor. .
 
 
Doğal olarak asıl amacımız, takımımızı kurduğumuz ve koçluk yaptığımız bu şiddetli spor oyununda para kazanmak. Bunun için de rakip takımların karşısına çıkmak, rakip takım oyuncularını ezmek ve gömmek gerekiyor. Şiddetin egemen olduğu bu bölgede güçlü olan hayatta kalır. Çeşitli oyun modlarının yer aldığı bu yapımda istediğimiz yarışla oynayabiliyor, oyuncularımızı çeşitli antrenmanlara götürebiliyor, güçlendirip zırhlarını özelleştirebiliyoruz. Zırh özelleştirme seçeneği aslında diğer rakip mangalardan farklı olduğumuzu gösteriyor. Pek çok oyuncunun sevdiği mekaniklerden birisi bu diyebilirim.
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda çeşitli modlar bulunuyor. Bu modların arasında macera modu, yapay zekaya karşı dostluk maçı modu, çevrimiçi olarak diğer oyuncularla etkileşim kurmak için rekabet modu ve daha fazlası yer alıyor. Ayrıca bu yapım ile oyuncular kendi isteklerine ve kurallarına göre çeşitli turnuvalar oluşturabiliyor, alanlarını ve ödüllerini seçebiliyor ve bu turnuvalara katılabiliyorlar.
Daha çok serinin önceki oyunlarını oynayan oyunculara hitap eden ancak yeni oyuncuları da çekmeye çalışan bu yapım bizlere fantezi Amerikan futbolu türünü sunuyor. Standart bir spor türü değil, şiddet ve şiddetle dolu bir yapı bizi bekliyor olacak. Blood Bowl 3 ile ilgileniyorsanız 23 Şubat’ı bekleyebilirsiniz.
Oyun şu anda Steam platformunda ön siparişe açıldı. Oyunun standart versiyonu 280 TL, Black Orcs Edition ve Imperial Nobility Editions 340 TL, Brutal Edition 425 TL’den satışa sunuluyor. Brutal Edition Edition’ı satın alan oyuncular, oyuna 48 saat önce erişebilir ve oyunu diğer oyunculardan daha önce deneyimleyebilir.
 
– Grim Guardians: Demon Purge (23 Şubat)
 
 
INTI CRETES tarafından geliştirilen ve ekip tarafından yayınlanan metroidvania platform aksiyon macera oyunu Grim Guardians: Demon Purge, 23 Şubat’ta geliyor. Karanlık bir dünyanın bizlere sunulduğu platform oyununda 2D grafik sistemi benimsenmiş. Soldan sağa hareket edeceğimiz bu yapımda karşımıza çıkan düşmanları yenip, onlara karşı harekete geçebileceğiz ve hayatta kalmaya çalışacağız.
Piksel grafiklere sahip bu oyunda çeşitli karakterlerle tanışacağız, onlardan arka planda hikaye hakkında bilgi alacağız ve çeşitli görevler alacağız. Oyunda arka planda işlenen hikayeye kıyasla büyük bir sırrı ortaya çıkarmaya çalışacağız ve buradaki gizemi çözmek için elimizden geleni yapacağız.
İblislerin ve çeşitli tehlikelerin yer aldığı bu dünyada bir iblis avcısı olarak yer alacağız. Aksiyon ve dövüş unsurlarının oyunun temelini oluşturduğu bu yapımda çeşitli silahlarla bu tehlikeleri aşmaya çalışacağız. Oyundaki asıl amacımız son iblisi yenerek buradaki kaleyi yıkmak olacaktır.
Oyundaki kız karakterlerin kontrolünü elimize alacağız. İblislerle dolu bu kalede ilerlerken hem yakın hem de menzilli saldırı çeşitlerini kullanabileceğiz. Oyun esnasında karşımıza çıkan irili ufaklı çeşitli tehlikelerin yanı sıra işverenler de bazı noktalarda karşımıza çıkacak. İşveren kavgaları, normalde ilerlediğimiz düşmanlardan daha tehlikeli ve güçlü olacak. Bu nedenle platform eşyalarını kullanarak onları sağa sola savuşturarak onları yenmeye çalışacağız.
 
Oyunda iki farklı karakter olacak ve bu karakterlerden birini rastgele seçebileceğiz. Bir karakter menzilli saldırı tipine sahipken, diğer karakter yakın mesafeden daha etkili bir dövüş stiline sahip. Bu nedenle, her ikisinin de farklı özellikleri ve yaratıcılığı olacaktır. Bu iki karakter arasında geçiş yapabileceğiz ve yeteneklerinde ustalaşmaya çalışacağız. İki karakter çeşitli bölümlerde kullanabilecek ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız.
Yukarıda karakterlerden birinde bahsettiğim gibi menzilli bir saldırı tarzı olacak. Ayrıca menzilli saldırı stilini gerçekleştirmek için elinde bir hafif makineli tüfek olacak. Bu tüfekten çıkan mermileri karşımıza çıkan düşmanların üzerine yağdırabileceğiz. Bu sayede düşmanları yanımıza yaklaştırmayacağız ve onları kolayca yenmeye çalışacağız.
Bir diğer karakter ise yakın mesafede çok etkili bir dövüş stiline sahip. Bu karakter elindeki kılıçla sağa sola savrulabiliyor ve toplu halde düşmanları katledebiliyor. Bu nedenle, iki karakterin her birinin kendine özgü yetenekleri ve ustalıkları vardır. Oyuna çeşitlilik kazandıran unsurlardan biri de bu diyebilirim.
Co-op oynayabileceğimiz bir mod var.
 
 
Oyunda tek oyunculu yapının yanı sıra co-op olarak oynayabileceğiniz bir mod da bulunuyor. Bu işbirliği modu, çevrimiçi bir mod olarak görünmüyor. Bu vesileyle yanımıza bir arkadaşımızı veya akrabamızı davet edip bölünmüş ekranda bu oyunu iki kişilik deneyimleyebiliyoruz. Oyunda iki kişi oynamak daha eğlenceli bir deneyim sunabilir.
Oyun, tekrar oynanabilirlik anlamında bizlere yeni deneyimler sunmaya çalışıyor. Bundan dolayı geliştirici grup bu bahis üzerinde çalıştıklarını belirtiyor ve bu mekanik sayesinde oyunu tekrar tekrar oynayabiliyorsunuz.
Karanlık bir atmosfere sahip bu platform aksiyon macera oyunu 23 Şubat’ta geliyor. Bu tarz yapımları seviyorsanız bu oyuna bir baht verebilirsiniz. Oyunun şu anda bir demo sürümü yok. Bu nedenle Steam platformunda istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıktığı gün e-posta adresinize bildirim alarak oyunun çıktığını öğrenebilirsiniz.
 
– Metal Mutation (23 Şubat: aksiyon roguelike üstten görünüm)
 
 
T0 STUDIO tarafından geliştirilen ve T0 STUDIO tarafından yayınlanan üstten görünüşlü roguelike unsurlara sahip dövüş odaklı bir aksiyon oyunu olan Metal Mutation, 23 Şubat’ta piyasaya sürülecek. Roguelike unsurların çok olduğu bu oyunda her zaman yeni yetenekler keşfedeceğiz, bunları uygulayacağız. düşmanlara karşı yeteneklerimizi kullanın ve karakterimizi güçlendirmeye çalışın. Gelecek teması olan bir siberpunk dünyasını sunacak olan bu yapımda çeşitli zindanlara adım atacağız ve karşımıza çıkan mutant yaratıkları yenmeye çalışacağız.
Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynayacağımız bu yapımda dört kişilik bir grup oluşturacağız veya dilersek tek oyuncu olarak ilerleyeceğiz. Çok oyunculu bir yapı sunan bu oyunda kuracağımız grup ile çeşitli stratejiler uygulayabileceğiz, düşmanlara doğrudan saldırabileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Bu yapay zeka dünyasında, robotlar, nanovirüsler ve daha fazlası, kıyamet sonrası bir tema üzerinde çalışıldı.
Bize çok da uzak olmayan bir gelecek sunan bu yapımda asıl amacımız insanlığı ve toplumu çöküşün eşiğinden kurtarmak. Buradaki büyük firmaların teknolojiyi korkunç bir şekilde kullandıklarını görüyoruz. Dolayısıyla bu durum insanlığı çöküşe ve kaçınılmaz bir duruma sürüklemektedir. Bu görev ile karakterimizi seçiyor ve büyük bir emek harcıyoruz.
Oyunda düşmanlar üzerinde çeşitli yetenekler sergileyebiliyor, kendimize ait olacak çeşitli silahlar satın alabiliyor, karakterimizin yeteneklerini güçlendirerek düşmanlara karşı daha aktif hale getirebiliyoruz. Metal Mutation, hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş stillerini içerir. Bunları Düşmanlara uygulamak tamamen bizim elimizde. Yani istersek uzun menzilli dövüş stilini benimseyebilir veya düşmanlara yakından saldırarak bu konuda uzmanlaşmaya çalışabiliriz.
 
 
Gelecek temalı bu yapımda karakterimizi yükseltebiliyor, silahlarımızı özelleştirebiliyor ve özgür irademizle karşımıza çıkan yol ayrımını seçebiliyoruz. Oyunda düşmanlara uygulayabileceğimiz çeşitli beceriler var. Bu becerilerle, düşmanları uzaktan makineli tüfekle vurabilir, düşman kümelerinin ortasına girip kılıcımızı çevirerek bölgeye zarar verebilir, zirveden atlayarak düşmanları yere indiren hasarlı bir vuruş gösterebilir ve daha fazla. Yani oyunda birçok farklı yetenek ve el becerisi olduğunu söyleyebilirim.
Çeşitli yeteneklere sahip karakterleri seçebileceğimiz bu oyunda bitirici vuruşlar yapabiliyoruz. Öte yandan kendi karakterimiz de oyun içerisinde oldukça geniş bir teknoloji ağacına sahip. Bu teknoloji ağacında çeşitli yeteneklerin kilidini açabilir ve bu yeteneklerin kilidini açıp düşmanlara karşı gösterebiliriz.
En fazla dört oyuncunun grup oluşturabildiği bu oyunda çevreyi keşfedebiliyoruz, keşfettiğimiz bu yerlerin ortasındaki zindanlara akın edebiliyoruz, akın ettiğimiz bu zindanlar sayesinde çevreden kaynak toplayabiliyoruz. Bu, yeni baskın stillerini öğrenmemizi ve kilidini açmamızı sağlar. Bu yeteneklerde ustalaşabilir ve bu dünyada bize sunulan hikayede ilerleyebiliriz.
Stilistik yukarıdan aşağıya, gelecek temalı dövüş odaklı aksiyon roguelike oyunları seviyorsanız ve bu tarza ilgi duyuyorsanız bu yapımlara da göz atabilirsiniz. Metal Mutation’ın grafikleri, animasyonları ve dövüş stilleri gerçekten çekici görünüyor. Bu dünyada bize verilmiş çok çeşitli yetenekler var ve kilidini açabileceğimiz gerçekten çok sayıda öğe var.
23 Şubat’ta çıkacak olan bu oyunun şu an Steam platformunda demo versiyonu bulunuyor. Dilerseniz bu demo sürümünü bilgisayarınıza indirebilir ve indirdiğiniz bu demoyu açarak oyunun belli bir bölümünü oynayabilirsiniz. Bu sayede oyundan ne bekleyeceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bu demo versiyonunda oyunun dünyasına, karakterlerine, karakterimizin yaratıcılığına, yeteneklerine ve daha fazlasına küçük bir göz atabilirsiniz.
 
– Company of Heroes 3 (23 Şubat: strateji, taktikler)
 
 
Relic Entertainment tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanan gerçek zamanlı strateji taktik oyunu Company of Heroes 3, 23 Şubat’ta hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Tanınmış strateji serisinin yakında çıkacak olan bu üçüncü oyunu, derin stratejik unsurlara sahip olacak, büyük haritalar ve zorluklar. Seride farklı bir boyutu temsil edecek olan bu yapım arka planda bize bir hikaye anlatacak, bu hikaye dışında gerçek zamanlı strateji unsurları olacak, strateji ve taktiklerin şekillendiği bu yapımda ordularımıza komuta edeceğiz. oyunun temeli ve bu orduları düşmanların durumuna göre hareket ettireceğiz.
Çaba sadece karada değil, denizde ve havada da devam edecek.
Bu gerçek zamanlı strateji oyununda taktik ve strateji öğelerini harmanlayan bu yapımda büyük savaşlar vereceğiz ve aslında savaşı tüm boyutlarıyla yaşayacağız diyebilirim. Tamamen strateji odaklı olan bu oyunda dinamik bir harita olacak. Oyunda sadece karada değil, havada ve denizde de savaşacağız yani hem karada hem denizde hem de havada üretebileceğimiz çeşitli araçlar ve düşmana karşı yönlendirebileceğimiz çeşitli yapılar olacak. ordular. Onlara rehberlik etmek tamamen bizim işimiz olacak.
Oyunda dört farklı savaş seti bulunuyor.
Company of Heroes 3, geliştirici ekibi Relic tarafından tescilli Essence Engine oyun motoru ile geliştirilmiştir. Bir süredir geliştirilen ve ortasında çeşitli fragmanlar yayınlanan bu yapım nihayet 23 Şubat’ta geliyor. Oyunda dört farklı savaş seti bulunuyor. Bu savaş kümelerinin her birinin kendine has özellikleri ve yetenekleri vardır. Dört küme arasından seçim yapabiliyoruz ve her zaman bu kümelerin hem avantajlarını hem de dezavantajlarını değerlendirmeye çalışıyoruz.
Derin stratejik unsurlara sahip olan bu yapımda savaş aslında her yönden ele alınıyor, eğer bir savaşa gireceksek çeşitli ikmal hatları kurmamız gerekiyor, aynı zamanda ordularımızı ve müttefik ordularımızı dışarıdan da desteklememiz gerekiyor. kara, deniz ve hava. Bunun dışında düşmanı kıskaca sokmak için çeşitli taktikler yapmak gerekiyor. Bu orduların komutası tamamen bizim elimizdedir.
Taktiksel oynanışın esas olduğu bu oyunda serideki bazı özellikler değiştirilecek ve yeni teknolojilerle geliştirilecek. Geliştirici ekip, serinin tarihindeki en derin stratejiyi sunacak olan bu oyunun üretim formunda karşımıza çıkacağını belirtiyor. Ayrıca oyunda düşmanlarla mücadele edeceğimiz ve mücadele edeceğimiz farklı bölgeler de bulunuyor. Bu farklı bölgelerin her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Bunları aşmak ve orduları rahat hareket ettirebilmek için çevreyi iyi analiz etmek ve dolaşmak gerekiyor.
farklı bölgeler var
 
 
Sahil kasabalarından dağlara, dağlardan çöllere kadar pek çok farklı bölgenin yer alacağı bu oyunda çevreyi keşfetmek, yol haritası çıkarmak ve bunu analiz etmek strateji odaklı bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor ve rakiplerini tamamen şaşırtıyor. Oyunda çeşitli cephe hatları oluşturabiliyor, orduların ikmal hatlarını kesip onlara sıkıntılı anlar yaşatabiliyoruz.
Geliştirici ekip, bu yeni oyunun seri tarihindeki en büyük tek oyunculu moda sahip olduğunu belirtiyor. Oyunda dinamik bir harita bulunuyor yani hareketli bir dünya bizleri bekliyor. Oyunda ne kadar çok çalışır ve çalışırsak o kadar başarılı olabiliriz. Oyunda derin stratejik seçimler ve bu seçimlerin sonuçları var. Yapacağımız saldırılar, kuracağımız müttefikler ve oluşturacağımız ordular bu oyunda çok önemli.
Yukarıda da belirttiğim gibi çeşitli alanlarda düşmanlarla savaşa girebiliyoruz. Mesela karada verdiğimiz büyük bir mücadele var, bu mücadelede sıkışıp kaldık ama rakibin arkasında deniz var ve bu arada donanmayı çağırıp arkadan hücum edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun rotasını ve stratejisini tamamen bize bırakıyor. Yine yukarıda da belirttiğim gibi düşman bölgelerine sürpriz bir saldırı yapabilmek için bölgeyi iyi ve dikkatli bir şekilde analiz etmeliyiz.
Oyunda kuracağımız orduların gücünü arttırabiliyoruz, bu oyunda kendi oyun stilimizi oluşturabiliyoruz, saldırımızı planlayabiliyoruz, rakip orduyu analiz edebiliyoruz, aslında bir üstünlük sağlayacak tüm unsurları inceleyebiliyoruz. savaşta avantaj. Oyunda tümenlerimizi, kümelerimizi, askerlerimizi ve araçlarımızı istediğimiz gibi yükseltebiliyor, geliştirebiliyor ve düşmanlara karşı daha etkin bir şekilde karşı karşıya gelmelerini sağlayabiliyoruz.
Geliştirici ekibe göre oyundaki seri tarihindeki en çok asker seti olacağı söyleniyor. Oyunda strateji unsurları bulunurken diğer yandan çeşitli kişiselleştirme detayları da bulunuyor. Bu detayların ortasında ise ordu özelleştirme sistemi veya mekanikleri yer alıyor. Bu sayede ordularımızı özelleştirebilir, diğer ordulardan farklı görünmesini sağlayabilir ve güçlendirebiliriz. Oyun, çeşitli güçlere sahip güçleri, mangaları, toplulukları, kümeleri ve daha fazlasını içerir. Bunların seçimi tamamen bize kalmış.
Oyunda rakip orduyu analiz etmenin çok değerli olduğunu söyledim. Dolayısıyla bu analizi yapmak ve düşman ordularının ne kadar güçlü olduğunu keşfetmek için çeşitli örtülü keşif araçları üretebiliyor, bu araçlar sayesinde rakip mangayı analiz edip nereden baskın yapacağımızı planlayabiliyoruz. Bu, oyunda kalmamızı ve düşman ordularını alt etmemizi sağlayan seçeneklerden biridir.
 
 
Geliştirici ekibe ve yayınlanan fragmanlara göre oyunda fizik mekaniği de olacak. Yukarıda da belirttiğim gibi tescilli Essence Engine oyun motoru tarafından geliştirilen bu oyunda, ateşlediğimiz gülleler bir binaya veya yapıya çarparsa o binanın yıkımını ve attığımız bombanın binaya etkisini görebileceğiz. zemin. Bu fizik motoru sayesinde seri aslında yeni bir boyuta taşınıyor diyebilirim.
Oyunun seri tarihinde daha önce görülmemiş gelişmiş bir yapay zekaya, savaş alanlarına, fizik motoruna, ileri teknolojilere, animasyonlara ve grafiklere sahip olacağı belirtiliyor. Bu unsurlara sahip olmak güzel ama bunların aktarılma şekli ve oyuncuya sunulma şekli çok değerli. Dolayısıyla hoş bir formda harmanlanıp bize aktarılmalarını bekliyoruz.
Strateji öğelerinin yanı sıra sinematik bir aksiyon deneyimi sunan bu oyunda arka planda bir hikaye anlatılacak. Devasa bir tek oyunculu moda sahip olacak bu yapım, seriyi farklı bir yere taşıyacak. Oynanabilir dört küme arasından seçim yapabileceğimiz bu oyunda çeşitli oyun modları olacak. Bu oyun modları arasında İtalyan Dinamik Harekatı, Kuzey Afrika Operasyonu ve daha fazlası yer alacak.
Serinin ilk oyunu 2006 yılında yayınlandı. Serideki oyunları denediyseniz ya da bu strateji yöntemine ilginiz varsa bu üretime bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda ön siparişe açık durumda. Oyunun standart sürümü 799 TL, Digital Premium Edition ise 1099 TL’den satışa sunuluyor. Bakalım serinin 23 Şubat’ta çıkacak yeni oyunu vaadini yerine getirebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.
 
– Chef Life: Bir Restoran Simülatörü (24 Şubat)
 
 
Cyanide tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan yemek pişirme temalı bir simülasyon yönetim oyunu olan Chef Life: A Restaurant Simulator, 2 Şubat’ta biz oyun severlerle buluşacak. Simülasyon ve yemek pişirme oyunlarını sevenler için şimdiden söyleyebilirim ki bu yapım sen. Çünkü bu oyun simülasyon öğeleri, yemek pişirme teması ve yönetimsel öğeler içerir.
Oyunda hayalinizdeki restoranı inşa edebilir, istediğiniz formda tasarımlar yapabilirsiniz. Oyunda yemek yapma teması olduğu için aklınıza gelebilecek tüm mutfak araç ve gereçleri yer almaktadır. Oyunda mutfak robotları, küçük fırınlar, ocaklar, bıçaklar ve daha fazlası gibi eşyalar bulunuyor. Oyundaki bu araç ve gereçleri dilediğiniz gibi seçip, buna göre özelleştirebilirsiniz.
Bu simülasyon oyunu gerçeğe yakın yapılmak istendiği için yemek pişirme ve yönetim olayı oldukça detaylı bir şekilde tarafımıza aktarılmıştır. Oyundaki malzemelerin kalitesi ve kullanacağınız pişirme taktikleri oldukça değerli. Kuracağınız bu restoranı tamamen yenileyebilir, sandalyeleri ve masaları dilediğiniz gibi düzenleyebilir, restoranın tasarımını tamamen size göre şekillendirebilirsiniz. Çekici ve kaliteli bir yapı oluşturursanız müşteriler mutlu olacak ve daha fazla müşteri çekebileceksiniz.
Oyunda dünya mutfakları bulunmaktadır. Bu mutfakların ortasından dilediğinizi seçip yemeklerinizi ona göre pişirebilirsiniz. Oyunda öne çıkan dünya mutfakları arasında İtalya, Fransa ve daha fazlası var. Chef Life: A Restaurant Simulator’da klasik menüler oluşturabilir veya şefin tavsiyesi üzerine müşterilere çeşitli yemekler sunabilirsiniz.
Oyunda bu detaylı pişirme dizilerinin dışında bir de tanım geliştirme sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde yemekleri daha hızlı hazırlayıp müşterilerimize daha lezzetli bir şekilde sunabiliyoruz. Müşterilerin beklentilerini karşılayabilirsek bu restoranı büyütebilir ve kendi reklamımızı dünyaya tanıtabiliriz.
 
 
Oyunda farklı pişirme teknikleri bulunuyor. Oyunda yer alan simülasyon ögeleri sayesinde gerçekçi bir yemek pişirme deneyimi bizlere aktarılmaya çalışılıyor. Oyunda çeşitli sebze ve meyveleri doğrayıp, doğradıktan sonra kızartıp pişirebiliyoruz. Daha sonra bunları bir araya getirip karıştırarak lezzetli yemekler yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki pişirme ve yapım prosedürleri tercihimize göre değişiyor. Oyunda yemek yapmaya karar verdiyseniz her aşamasını siz yönetiyorsunuz: Doğramadan pişirmeye ve sunuma kadar tüm yönetim sizin kontrolünüz altında.
Oyunun ilk bölümünde küçük bir restorandan başlıyorsunuz ve sınırlı sayıda masa ve sandalye ile işe başlıyorsunuz. Ardından, müşterileri çekip sevindirirken finansal olarak genişler ve para kazanırsınız. Kazandığınız paralar ile restoranı büyütebilir, yeni masa ve sandalyeler alabilir, çeşitli yemek tanımlarının kilidini açabilir, tanımları geliştirebilir ve daha lezzetli sunumlar elde edebilirsiniz. Bu sayede müşteriler sizden memnun kalır ve sizi tekrar tekrar ziyarete gelir. Kuracağınız bu restoran ile dünya mutfağına açılmaya ve mutfak becerilerinizi göstermeye çalışıyorsunuz.
Chef Life: A Restaurant Simulator, hem simülasyon hem de yönetim öğelerini içerir. Bu nedenle, bu tür mutfak temasını – yönetim temasını ve restoran temasını seven oyuncuların mutlaka oynaması gerektiğini söyleyebilirim. Oyunda farklı özellikler bulunmakta ve bu özellikler bizlere eğlenceli bir şekilde aktarılmaya çalışılmaktadır.
 
– Clive ‘N’ Wrench (24 Şubat: platform oluşturma, keşif, macera)
 
 
Dinosaur Bytes Studio tarafından geliştirilen ve Numskull Games tarafından yayınlanan keşif, aksiyon, macera, platform oyunu Clive ‘N’ Wrench, 24 Şubat’ta biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. hem tavşan hem de maymun karakterini oynayabiliyor. Oyunda minyatür bir karakter olarak yer alıyor ve odalar, yataklar, yastıklar bizim için çok büyük. Minyatür bir karakter olduğumuz bu oyunda sağdan sola zıplayabiliyoruz, televizyonun üzerinden yatağa atlamaya çalışıyoruz, çeşitli oyun içi eşyaları toplayabiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
Oyunda arka planda bize bir hikaye anlatılıyor. Hikayenin temelinde ise karşımızda kötü bir karakter var, bu kötü karakterin kötü planları var, asıl amacımız bu kötü planları bozguna uğratmak.
11 farklı dünyanın yer alacağı bu oyunda farklı yerlerden bölgelere farklı platform öğelerinden hareketlere dalabiliyoruz. Oyun gerçekten de her bölgenin işlenmesini farklı bir formda bizlere sunmaya çalışıyor. Her bölgenin kendi platform öğeleri, teması, yapısı ve özelliği vardır. Dolayısıyla oyuna çeşitlilik katan ve oyunun oynanmasını sağlayan özelliklerden biri de budur. Her bölgenin özenle doldurulması ve farklı özelliklere sahip olması nedeniyle eşyalar biz oyuncuların ilgisini çeken unsurlardan biri diyebilirim.
11 farklı dünyada hem geçmişe gidebiliriz hem de bugüne dönebiliriz. Eski Mısır mezarlarından buzul çağına kadar günümüz teknolojilerinin ve daha fazlasının olduğu bölgelere gidebiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi bu bölgelerin farklı platform elemanları ve özellikleri bulunmaktadır. Her birinde sağdan sola atlayabilir ve çeşitli görevleri yerine getirebiliriz. Bu 11 farklı dünyaya girmek için bir ana salon var. Bu nedenle, istediğimiz zaman bu dünyaların her birine girebilir ve bir maceraya atılabiliriz.
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda iki farklı karakter bulunuyor. Maymun ve tavşan olarak oynayabileceğimiz bu platform oyununda her iki karakterin de kendine has yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Oyunda bu karakterlerle çeşitli estetik hareketler yapabiliyoruz ve bir yerden bir yere gitmek için özelliklerinden faydalanabiliyoruz. Bu iki kahraman ile çıkacağımız bu macerada çeşitli platform öğeleri, güçlü alanlar, bulmacalar ve dahası bizleri bekliyor olacak.
 
 
Clive ‘N’ Wrench’te tek oyunculu bir yapı bizlere sunuluyor. Bu nedenle online veya çok oyunculu bir yapı yoktur. Oyunda zorlu platform ögeleri karşımıza çıkacak ve aşılması gereken çeşitli tuzaklar, açılıp kapanabilen zaman sınırlı duvarlar ve dahası bizleri bekliyor olacak. Oyundaki bu zorlukların üstesinden gelebilmek için zamanlamamızı doğru kullanmak, gerçek zamanlı olarak zıplamak ve süzülmek gerekiyor. Bu nedenle bir yandan platform becerilerimizi geliştirmemiz gerekiyor.
Oyunda, her bölgeyi keşfedebilir ve bu keşif sırasında çeşitli koleksiyon parçaları bulabiliriz. Her bölgenin kendine özgü ve özel koleksiyonları vardır. Bu vesileyle onları toplamak tamamen bize kalmış. Oyunda tek oyunculu bir platform macera mekaniği karşımıza çıkıyor. Platform elemanlarının ortasında parkur mekaniği bulunuyor. Parkur mekaniği de güçlü bir macera getiriyor.
Bu tarz platform ve parkur oyunlarını seviyorsanız bu yapımıza bir şans verebilirsiniz. Oyun 24 Şubat’ta biz oyun severlerle buluşacak. Oyunun Steam sayfası şu an açık ve demo versiyonu maalesef yok. Bu vesileyle, oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
– Octopath Traveler 2 (24 Şubat: sıra tabanlı taktikler, rol oynama)
 
 
Square Enix ve ACQUIRE tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan Octopath Traveler 2, 24 Şubat’ta geliyor. 2018’de piyasaya sürülen sıra tabanlı rol yapma macera oyunu Octopath Traveler’ın devamı niteliğinde olacak bu ikinci oyun, yeni özellikler içerecek. iyileştirmeler, geliştirmeler ve eklemeler. 2018 yılında piyasaya sürülen ilk oyun şu ana kadar dünya çapında 3 milyonun üzerinde kopya sattı. Bu ikinci oyun ise birebir derinlikte ve birebir atmosferde bizlere yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.
Oyunda sıra tabanlı taktiksel rol yapma unsurları bulunuyor. Burada kendi takımımızı kurabiliyor ve yeteneklerimizle karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışabiliyoruz. Oyunda farklı diyarlardan farklı bölgelere yeni bölümler var. Harika bir maceraya atılacağımız bu oyunda sekiz farklı gezgin karakter oyunda yer alıyor. Bu gezginlerin her birinin farklı yetenekleri ve el becerileri vardır. Sıra tabanlı taktiksel unsurlarda bu başarıları kendimizden daha pahalı hale getiriyoruz ve atılımlarımız için belirlediğimiz stratejiye göre yapabiliyoruz.
Her bölgenin kendine has özellikleri ve sırları vardır. Bunları ortaya çıkarmak, çevreyi keşfetmek ve yeni bölgelere açılmak tamamen bizim işimiz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda sekiz farklı gezgin var, bu gezginlerden birini alıp harika bir maceraya atılabiliyoruz.
Piksel ve retro sanatın birleşimi
Piksel sanatı ve retro sanat tarzının yer aldığı bu oyunda karanlık bir atmosfer benimsenmiştir. Hikayenin gidişatı ve bize sunulan atmosfer oldukça ilginç görünüyor. Octopath Traveler 2’de bize bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye ulaşacağımız bölgelerdeki karakterlerle ve diğer öğelerle diyaloglar yoluyla bize aktarılmaya çalışılıyor. Oyunda farklı bölgelere gitmek için denizlere yelken açabiliyoruz veya yürüyerek ulaşabiliyoruz.
Gündüz ve gece döngüsünü içerir
 
 
Oyunda ise gece ve gündüz döngüsü var. Geceleri ortamların aydınlatılması, ayın üzerimize yansıması, karanlık atmosfer ve dahası bizlere aktarılırken karakterlerimizin üzerine düşen gün ışığının ışığı ve daha fazlası oyuna yansımış durumda. Bu nedenle oyunun gece ve gündüz mekaniğini bünyesinde barındırdığını söyleyebilirim.
Octopath Traveler 2’de rol yapma ögelerinin olduğundan bahsetmiştim. Bu itemler içerisinde çeşitli itemler elde edebiliyoruz bu itemleri geliştirebiliyoruz kendi marifetlerimizi geliştirebiliyor ve bu sayede tehlikelere ve düşmanlara karşı daha güçlü olabiliyoruz. rastlıyoruz. Oyunda karakterimizin becerilerini istediğimiz gibi geliştirebiliyoruz, bu haldeyken karakterimizi güçlendirip savaşlarda daha güçlü hale getirebiliyoruz.
2018 yılında çıkan ilk oyunun ardından gelecek olan bu yeni oyuna çeşitli eklemeler bulunuyor. Orijinal oyunun mekaniklerini de barındıran bu oyunda aslında değişen dünyanın her köşesini keşfedebiliyoruz. Keşfettiğimiz her bölgede farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz. Ayrıca etkileşim kurabileceğimiz çeşitli oyun içi öğeler ve daha fazlası bizlere aktarılıyor.
Piksel ve retro art tarzına sahip olan bu oyunda sıra tabanlı dövüşlere girip rakipleri yenmeye çalışabiliyoruz. Adından da anlaşılacağı gibi sıra tabanlı dövüş sisteminde biz ve rakip takım sırayla saldırmaya çalışıyoruz, en çok hasar veren ve hayatta kalan bu dövüşün galibi oluyor. Bu dünyada ne kadar çok tehlikenin üstesinden gelirsek ve düşmanı ne kadar çok yok edersek o kadar çok çeşitli eşyalar elde edebiliriz. ve kendimizi güçlendirebiliriz.
 
 
Oyundaki karakterlerin ışıklandırması, grafikleri ve tasarımları gerçekten göz alıcı görünüyor. Oyunda sıra tabanlı savaşlarda çeşitli becerilerimizi kullanabiliyoruz, karakterlerimizin yapacağı saldırıları seçebiliyoruz, hangi düşman kümeleriyle karşılaşacağımızı ve daha fazlasını özgürce seçebiliyoruz. Oyunda farklı mekanlara girebiliyoruz, bu mekanlarda çeşitli diyaloglar aracılığıyla hikaye bize aktarılıyor ve amacımızı öğrenmeye çalışıyoruz.
Bu bireysel sanat tarzına sahip rol yapma macera oyunlarını seviyorsanız, bu yapım için bir şans verebilirsiniz. İlk oyunu oynayanlar oyunun yepyeni mekaniklerini ve içeriğini zaten biliyorlar. Bu devam oyununda yeni mekanikler, ek bölgeler ve daha fazlasının eklendiğini söyleyebilirim. Oyun şu anda ön siparişe açık ve ön sipariş fiyatı 599 Türk Lirası. Tek oyunculu bir yapıya sahip olan bu oyunda Steam üzerinde de başarımlar yer alıyor. 24 Şubat 2023 tarihinde çıkacak olan bu oyun toplamda 9 dili desteklemektedir. Desteklenen diller arasında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Korece, basitleştirilmiş Çince ve klasik Çince bulunur.
 
– The Pale Beyond (24 Şubat: hayatta kalma, simülasyon, macera)
 
 
Bellular Studios tarafından geliştirilen ve Fellow Traveler tarafından yayınlanan hayatta kalma, simülasyon, macera oyunu The Pale Beyond 24 Şubat’ta geliyor. Grafikleri ve ortamları ile ön plana çıkan bu oyunda kaynaklarımızı yönetebileceğimiz, kendi güvenliğimizi sağlamak için gerekli tedbirleri almak, grubumuzun moralini yüksek tutmaya çalışmak ve çeşitli kararlar almak durumundayız. Aldığımız bu kararlar maceramızı ve sonucu etkileyecektir.
Soğuğun ve buzun hakim olduğu bu dünyada büyük bir maceraya atılacağız. Oyunda buzlarla kaplı bu Diyar’da bir gemi ve mürettebatın ortadan kaybolmasına tanık olacağız ve bu kaybı araştırmaya başlayacağız. Bu süreçte çeşitli sırları ortaya çıkarmaya, cevaplar bulmaya ve olayları daha da ortaya çıkarmaya çalışacağız.
Çevreyi keşfedebileceğimiz bu kutup macerasında soğuk atmosferi içimizde hissedeceğiz. Rüzgarlı ve sert yapısıyla ön plana çıkan bu dünya bizleri zor durumda bırakacak diyebilirim. Çekici grafikleri ve karakterleri ile ön plana çıkan bu oyunda alacağımız kararlar oldukça etkili olacak. Verdiğimiz her kararın aslında bu dünyada bir sonucu olacaktır. Oyunda çeşitli karakterler ile diyalog kurabileceğiz ve onlardan çeşitli bilgiler alabileceğiz. Bu topraklarda çevreyi keşfedip maceralara atılırken buz üzerinde yolumuza devam edeceğiz.
Hem yönetim hem de simülasyon öğelerinin yer aldığı bu oyunda hayatta kalmaya çalışacağız. Kendimizden başka yöneteceğimiz bir ekibimiz olacak ve bu ekibi beslemek, güvenliğini sağlamak ve yaşatmak tamamen bizim işimiz olacak.
Pale Beyond oyunu, diğer mekaniklerden farklı olarak bir seçim aşamasına da sahip olacak. Yani oyun esnasında devrelerde kaptan mutlaka seçilecek, bu kaptanlık seçimlerinde herkes bir oy kullanacak ve her oy çok değerli olacaktır. Mürettebatla her zaman iyi olmamız gerekecek. Bu nedenle kaptanlık tercihlerini de etkileyecektir. Ne kadar çok mürettebat üyesini yanımızda tutar ve onlara uygun davranırsak, seçimlerde bize o kadar çok oy verebilirler ve biz mürettebatın başında kalabilir ve kalabiliriz.
Oyunda geliştirici ekip, bu soğuk ve buzlu ortama eşlik edecek özgün müzikler eklemiş. Bu müzik ile ortam daha keyifli hale gelir ve çeşitli çekici sesler bize aktarılır.
 
Çekici görünümler, el işi çizimler ve dahası oyun içerisinde bizleri bekliyor olacak. Ayrıca çeşitli karakterlerle diyalog kurabileceğiz, araştırabileceğimiz çeşitli kaynaklar ve daha fazlası olacak. Rengarenk ve buzlarla kaplı diyarlarda birçok karakterle buluşacağız, atılımlarımız büyük önem taşıyacak, çıkacağımız bu macerada çeşitli bölgelere ulaşacağız ve bu bölgelerin her birinde ulaşımımız farklı manzaralara sahip olacak. Oyunda ekip üyelerine sıcak yemek ve içecek servisi yapmak zorunda kalacağız. Bu nedenle, bunların yeterliliğini her zaman dikkate almalıyız.
Ayrıca oyunda zaman ilerletme sistemi de bulunacak. Bu sistem sayesinde saatlerimizi ileriye taşıyabileceğiz ki bu da gösteriyor ki hızlı bir ilerleme mekaniği var. Oyun genel olarak diyalog üzerine kurulu ve burada karakterlerle her zaman etkileşim kurarak çeşitli seçimler yapabiliyoruz.
Pale Beyond oyununun şu anda Steam platformunda demo versiyonu bulunuyor. Bu demo sürümünü indirerek oyunun bir bölümünü deneyimleyebilir, deneyimlediğiniz bu bölüm ile oyundan neler bekleyeceğiniz konusunda fikir edinebilir ve oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Oyunu beğendiyseniz Steam platformunda istek listenize ekleyebilir, oyun çıktığında e-posta adresinize bildirim alabilirsiniz.
 
– Kerbal Uzay Programı 2 (24 Şubat: Uzay temalı simülasyon, sanal alan)
 
 
Intercept Games tarafından geliştirilen ve Private Division tarafından yayınlanan uzay temalı simülasyon sandbox oyunu Kerbal Space Program 2, 24 Şubat’ta geliyor. İlk oyunun orijinal yapısını koruyan ve yeni mekanikleri bünyesinde barındıran bu ikinci oyun, bir kez daha alacak bizi uzayın derinliklerine ve burada geniş bir maceraya davet ediyor. Bu yapımda ilk oyunda olmayan yeni mekanikler, yeni oyun içi eklemeler ve daha fazlası yer alacak. Devam oyunu Kerbal Space Program 2’de çeşitli gizemleri keşfederken, kendi uzay aracımızı inşa edebileceğimiz, geliştirebileceğimiz ve güçlendirebileceğimiz kendi programımızı oluşturacağız.
Erken erişim sürümünde çıkacak olan bu oyun, geri bildirimleri takip edecek ve bu sürümle birlikte çeşitli oyun içi hatalar giderilecek. Oyunun erken erişim sürümü, belirli temel özellikleri içerecektir. Bu özelliklerin başında yeni oyun içi teknolojiler, çeşitli koloniler, gezip keşfedebileceğimiz seyahat sistemi, çok oyunculu mod takviyesi ve dahası yer alacak. Bu sistemlerin dışında yeni oyun mekanikleri ve içerikleri de tam sürümde oyuna dahil edilecek.
Oyun ilk etapta yeni uzay araçlarını oyunculara sunacak. Bu uzay araçlarının kesimlerini, motorlarını ve yakıtlarını düzenleyip geliştirebileceğiz. Oyunda yeni nesil araç teknolojileri olacak. Bu kapsamda yeni teknolojilerle daha hızlı ve daha güçlü uzay araçları elde edebileceğiz. Yeni uzay keşiflerimizi bu mevcut araçla birlikte yapabileceğiz.
Yukarıda da belirttiğim gibi Kerbal Uzay Programı 2’de çeşitli koloniler olacak. Bu kolonilerin her birinin kendine has özellikleri ve yerleşimleri olacak. Bu kolonilere girebileceğiz, yerleşim yerlerini keşfedebileceğiz, oradan çeşitli kaynaklar ve yakıtlar toplayabileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Bu kolonilerin bir nevi misafiri olacağız diyebilirim.
 
 
Uzay simülasyon ögelerinin yer aldığı bu oyunda yıldızlar arası bir yolculuğa çıkacağız bu sırada çevreyi keşfedip yeni kaynaklar toplayabileceğiz. Bu kaynaklarla birlikte yeni teknolojilerin, araçların ve içeriğin kilidini açabilecektir. Bu sayede gezimizi daha da çeşitlendirebileceğiz. Oyunda bir dizi yıldız sistemi ve gök cismi yer alacak. Bunlar uzay atmosferini daha düzgün yansıtan unsurlardan biridir. Oyunda farklı evrenlere ve güneş sistemlerine geçeceğiz. Buradaki kolonileri keşfedip çeşitli kaynaklar toplayabileceğiz.
Oyunun erken erişim sürümü ayrıca bir modlama desteği içerecek. Bu mod tabanı ile oyuncular keşiflerini daha da çeşitlendirebilecek ve diğer oyunculara sunulabilecek. Şu anda bu mod hakkında çok fazla detay yok. Geliştirici grup, oyunun çıkışıyla birlikte bu modu detaylandıracak ve sunacak.
Bu tarz uzay simülasyonu, keşif ve senbox oyunlarına ilginiz varsa bu üretime bir şans verebilirsiniz. Özellikle ilk oyunu oynamış oyuncular için bu oyuna yeni eklemeler olacağını söyleyebilirim. Hem mekanikte hem de yeni oyun içi teknolojilerde birçok değişiklik yapıldı. İlk oyunu oynayanlar ikinci oyunla birlikte bu farkı daha iyi anlayacaklardır.
 
– Pavlov VR (27 Şubat: aksiyon, nişancı, çevrimiçi)
 
 
Vankrupt Games tarafından geliştirilen ve aynı grup tarafından yayınlanan çok oyunculu aksiyon nişancı oyunu Pavlov VR, 27 Şubat’ta geliyor. Şu anda erken erişim olarak Steam’de bulunan bu yapımın tam sürüm olarak 27 Şubat’ta çıkması planlanıyor. Oyunun erken erişim sürümünde, oyuncu geri bildirimleri öne çıkarıldı ve çeşitli hatalar düzeltildi. Şimdi tam sürümü almak üzere. Bu nedenle oyunun tam sürümü bize daha uygun bir deneyim ve daha fazla özellik sunacak.
Çeşitli operasyonlara katıldığımız ve tehlikeli bölgelere girdiğimiz bu nişancı aksiyon VR oyununda ağır savaş sahnelerine tanık olacağız. Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu yapıya sahip olan bu oyunda bizim için gerçekçi bir sanal ortam oluşturulmuş. Sanal gerçeklik başlığı ile birlikte oynanabilen bu yüksek tempolu nişancı oyununda geliştirici grup, bizlere en akıcı VR deneyimini sunmak için çalıştıklarını belirtiyor.
Şu anda sanal gerçeklik oyunu için bir topluluk oluşturuldu. Topluluğun geri bildirimleri, topluluğun istek ve talepleri doğrultusunda şekillenen bu yapım, oyuncu odaklı bir yapının olacağının da göstergesi. İkinci Dünya Savaşı’nı temel alan bu oyunda kendimizle ve ekibimizle çeşitli operasyonlara girip istediğimiz saldırıları yapıp taktikler geliştirebiliyoruz.
Çeşitli online sunucuların yer aldığı topluluk odaklı bu yapımda hızlı bir nişancılık deneyimi bizleri bekliyor olacak. Pavlov VR, ölüm maçı, ara ve yok et ve daha fazlasını içeren çeşitli oyun modlarına sahiptir. Bu modların her birini deneyimleyebilirsiniz. Bunun dışında bu yapımı online olarak oynayacaksınız, eğer gerçek oyuncularla oynamak istemiyorsanız oyun içerisinde botlar olacaktır. Bu botlar sayesinde bekleme süresi olmadan bu oyunu deneyimleyebileceksiniz.
Oyunu çevrimdışı da oynayabilirsiniz. Geliştirici grup, bu oyuna çevrimdışı modu da dahil etmiş. Bu nedenle oyun oynamanın ekstra bir zevk olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
Çoğunlukla online oynayabildiğimiz bu oyunda grup arkadaşlarımızla sesli sohbet edebiliyoruz. Ayrıca bu oyunda hazır cevaplar verebileceğimiz bir radyo bağlantısı da var. Diğer nişancı oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da çeşitli taktikler yapıp ekibimizle iletişim halinde kalabiliyoruz. Böylece operasyonlarımızı planlı bir şekilde yürütebiliyoruz. Bu da bize daha gerçekçi bir nişancı ve aksiyon deneyimi sunuyor.
Oyunda yapacağımız saldırılar ve planlar tamamen bize aittir. Nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya kendi stratejimizle gidebilir, sağa sola pusu kurabiliriz. Ağır çatışmaların yaşanacağı bu yapımda çeşitli aksiyon sahneleri de bulunuyor.
Bu atış oyunları yöntemi, muhtemelen ilk etapta sanal gerçeklik başlığındaki oyuncuları yorabilir. Ancak alıştıktan sonra daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.
Menzil ve eğitim alanları
 
 
Oyunda kendimizi test edip tekrar pratik yapabileceğimiz poligonlar, çeşitli silahları deneyebileceğimiz taktik alanlar ve dahası bulunuyor. Bu bölümde çeşitli silahları deneyebilir, atış poligonlarında kendimizi deneyebilir ve test edebiliriz. Ne kadar temiz, ne kadar kötü olduğumuz bu çokgenlerde ortaya çıkıyor. Bu nedenle gerçek operasyonlara katılmadan önce bu aralıklarda biraz zaman geçirmenizi ve kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca oyunun mekaniğine daha iyi bir şekilde alışabilirsiniz.
Oyunda çeşitli yerler ve bölgeler var. Her bölgenin kendine has yapıları vardır. Örneğin bir operasyona katıldığımızda sağdan sola pusu kuran düşman askerlerinin yanı sıra tanklarla da karşılaşabiliriz. Bu, her zaman tetikte olmamızı sağlayan unsurlardan biridir.
Oyunda hastane köşelerinden harabe ortamlara kadar pek çok bölge bizleri bekliyor. Oyun çeşitli silah özelleştirmeleri, ikili silahlar, hafif makineli tüfekler, tabancalar ve daha fazlasını sunar. Bu silahların kullanımı tamamen bize bağlı diyebilirim. Bu nedenle oyun bize bu konuda özgürlük sunuyor.
Bu stilistik nişancı aksiyon oyunlarından ve İkinci Dünya temasından hoşlanıyorsanız, bu makaleye de bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda Steam platformunda erken erişim sürümünde. Bu nedenle, oyunu bundan sonra deneyimleyebilirsiniz. Ancak oyunun tam sürümü yukarıda da belirttiğim gibi 27 Şubat’ta çıkacak. Tam sürüm, ek özelliklerin yanı sıra erken erişim sürümünün tüm özelliklerini içerecektir.
Oyunun fiyatı şu an Steam platformunda 40 Türk lirası. Tam sürüme geçildiğinde bu fiyat artabilir. Bu nedenle oyunu erken erişim sürümünde almak daha uygun olabilir. Eğer oyun oynamayı düşünüyorsanız ve VR kulaklığa sahipseniz bu yapımıza göz atabilirsiniz.
 
– Yara İzleri (28 Şubat: aksiyon macera)
 
 
Mad Head Games tarafından geliştirilen ve Prime Matter tarafından yayınlanan tek oyunculu aksiyon macera oyunu Scars Above, 28 Şubat’ta oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bilim kurgu temasını yansıtan bu yapımda bir kadın karakteri kontrol ediyoruz ve Karşımıza çıkan çeşitli düşmanları ve düşman kümelerini yenmeye çalışın. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşit çeşit silahlar, bıçaklar ve dahası bizleri bekliyor olacak. Üçüncü şahıs kamera perspektifine sahip olan oyun, nişancı ve aksiyon unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve tüm bu unsurları bir arada harmanlıyor.
Hikayenin arka planda anlatıldığı bu yapımda devasa ve gizemli bir dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz. Bu üretimde farklı tehlike türleri vardır. İnsanlık bu tehlikelere farklı bir isim verdi ve bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için bilim adamları ve diğer çalışanlarla etkileşime girebilir ve iletişim halinde kalabiliriz. Bu nedenle, bu varlığı – tehlikeyi – incelememiz için gönderildik. Oyunumuz tamamen bunun etrafında şekilleniyor ve ilerliyor diyebilirim.
Oyunda hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da üzerimize akın eden çeşitli düşmanlara karşı durmaya çalışıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli elektrikli silahlar, yakın dövüşte kullanabileceğimiz ve sağa sola sallanarak kullanabileceğimiz ışın kılıcı tarzı bıçaklar ve dahası bizlere sunuluyor.
Bir doktor olarak çıkacağımız bu macerada atmosfer çok güzel. O gizemi, o karanlık atmosferi bize çok hoş bir şekilde aktarmaya çalıştığını söyleyebilirim. Ayrıca geldiğimiz bu tehlikeli topraklarda çeşitli yerleri keşfedebilir ve farklı gizemleri ortaya çıkarabiliriz.
 
 
Oyunda kadın karakterimiz ile hayatta kalmak için her şeyi yapabiliyoruz. Oyunda menzilli silahlardan yakın dövüş silahlarına, kullanıp etkileşime geçebileceğimiz cihazlardan düşmanlardan kaçmaya kadar birçok özellik ve unsur bulunuyor. Oyunda bu silahların dışında çevreden çeşitli kaynaklar bulabilir, bu kaynakları elde edebilir ve kendimizle ilgili bir eşya üretebiliriz. Yani oyunda bir crafting sistemi bulunuyor. Onu yeterince kullanmamız gerekiyor.
Scars Above’da keşfedilecek çeşitli görüntüler ve alanlar göreceğiz. Oyun bir yandan bu atmosferi bize sunmaya çalışırken diğer yandan da bu tehlikeli diyardaki hikayeyi bize anlatmaya çalışıyor. Atmosferi, animasyonları ve hikayesiyle dikkat çeken bu yapımın bize neler sunacağını görelim.
Çeşitli bilim kurgu klasiklerinden ilham alan bu oyunda birçok farklı türde düşman yer alacak. Oyunda farklı bölgeleri keşfedip bu tehditleri alt edebileceğiz. Farklı bölgelerde çeşitli medeniyetlere ait kalıntılar ve yapılar olacaktır. Dümdüz ilerlemek yerine çevreyi keşfederek gidersek bu oyundan daha çok keyif alabiliriz gibi görünüyor.
Oyundaki her düşmanın ve her bölgenin kendine has özellikleri bulunuyor. Karşılaştığımız düşmanlar farklı güçlere, farklı yaratıklara ve farklı saldırı tarzlarına sahip. Bu nedenle baskın tarzlarını ve ne yaptıklarını öğrenmek çok değerli ve buna göre atılımlar yapmamız gerekiyor. Bu şekilde, onları hızla yenebiliriz.
 
 
Scars Above’da çeşitli yer altı mağaralarından donmuş yerlere, bataklıklardan tesislere kadar çok çeşitli alanlara ilerleyip hikayenin geri kalanını deneyimleyebiliyoruz. Keşif unsurlarının da sunulduğu bu yapımda arka planda bir gizem vardır. Dolayısıyla bu iki unsur çok iyi harmanlanırsa bize yenilmez bir deneyim sunabilir. Oyun düz bir hack and slash yapısı sunmadığı için bir bölgeye ulaşalım, o bölgeyi keşfedelim, oradaki tehlikelileri yenelim ve en başta bir sonraki bölgeye geçelim.
Tüm bu özelliklerin dışında oyun içerisinde çeşitli görevleri yerine getirebileceğiz, bu görevlerde çeşitli kaynaklar elde edebileceğiz ve kendimizi geliştirmemiz için çeşitli eşyalara sahip olacağız. Oyunda yine crafting mekaniğinden bahsetmiştim: Bu mekanik sayesinde yeni itemler üretebileceksiniz ve bunlar bize artı kazandıracak. Yeni eşyaların yanı sıra silah üreterek düşmanlara karşı daha da güçlü hale geleceğiz.
Standart ve alışılagelmiş zorluktaki düşmanlara ek olarak oyunda işveren savaşları da olacak. Bu işveren savaşları, olağan düşmanlara karşı daha güçlü olacak. Bundan dolayı oyunda bu işverenlerle büyük mücadeleler verebileceğiz ve hassas noktalarından vurarak onları yenmeye çalışacağız.
Bu üretimde kendimizi geliştirebileceğimiz bir teknoloji ağacı da olacak. Bu mekanik sayesinde kendimize ait yeni özelliklerin kilidini açabileceğiz ve karakterimizi güçlendirmeye çalışacağız. Düşman karşısında dimdik ve güçlü durmamızı sağlayan unsurlardan biri de budur. Karakter geliştirme mekaniklerini seven oyuncular için güzel bir özellik diyebilirim.
Özetlemek gerekirse bilimkurgu teması oyuna hakim olacak. Arka planda bir hikayeye geçeceğiz ve bu hikaye kapsamında insanlığı tehdit eden bir düşmanı ya da varlığı yenmeye çalışacağız. Onu yenmeye çalıştıkça çeşitli zorluklarla karşılaşacak ve hayatta kalmaya çalışacağız. Hayatta kalırken çevreyi keşfedecek, burada daha önce neler olduğunu öğrenecek, çeşitli kaynaklar toplayacak ve bu kaynaklar sayesinde kendimize eşyalar üreteceğiz. Ürettiğimiz bu eşyalar sayesinde düşmanlara karşı daha dik bir formda duracağız.
Oyunda her düşmanın kendi zayıf yönleri olacaktır. Bu zayıflıklar aracılığıyla onları yenmemiz gerekecek. Ayrıca her davranışı aklımızda tutmamız ve ezberlememiz gerekiyor. Onun için bu şekilde ilerlersek bu tehlikeleri daha kolay aşarız.
Bu tarz bilim kurgu shooter aksiyon oyunlarını seviyorsanız ve bir yandan da keşif ögeleri içeren yapımlara ilginiz varsa bu yapıma kesinlikle şans vermelisiniz. Oyunun sayfası şu anda Steam platformunda açık. Bu nedenle, istek listenize ekleyebilir ve 28 Şubat’ta oyun çıktığında bir bildirim alabilirsiniz.
 
– Voltaire: The Vegan Vampire (27 Şubat: aksiyon, roguelike)
 
 
Digitality Games tarafından geliştirilen ve Freedom Games tarafından yayınlanan aksiyon, roguelike, rol yapma oyunu Voltaire: The Vegan Vampire, 27 Şubat’ta çıkış yapmaya hazırlanıyor. Üstten görünüm yapısına sahip olan bu yapım, çeşitli roguelike öğeler içeriyor. Oyun, roguelike unsurların yanı sıra hayatta kalma mekaniklerini de içeriyor. Bu mekanik sayesinde oyunda her zaman ölebileceğiz ve böylece yeni taktiklerin kilidini açabileceğiz. Her yeni macerada bize farklı bir deneyim sunmak için hazırlanan bu oyunda ekin ekebileceğiz, çevreyi keşfedebileceğiz ve çeşitli tehlikelerin üstesinden gelmeye çalışacağız.
Bir yandan hayatta kalma mücadelesi vereceğimiz bu dünyada geniş kapsamlı bir macera bizi bekliyor olacak. Oyunda hem aksiyon, hem rogulike hem de farm unsurları olacak. Bu sayede oyunda kendi çiftliğimizi kuracağız, bu çiftlik sayesinde çeşitli ürünler yetiştireceğiz ve bu ürünler sayesinde kendimizi besleyebileceğiz.
Voltaire: The Vegan Vampire’da bir bampir karakteri kontrol edeceğiz ve bu vampir karakter anne ve babasının aksine yeni bir karar verecek. Bu karar aslında veganlıktan geçecek. Demek istediğim, bir vampirin kan emerek midesini doyurabileceğini biliyorsun. Bu sayede kendisini daha güçlü hisseder. Bu nedenle kontrol edeceğimiz vampir karakter yeni bir karar alıyor. Bu karar sonucunda artık kan içmeyeceğini ve vegan olacağını belirtiyor. Kararına saygı duyduğumuz bu garip vampirin macerasına eşlik ediyoruz.
 
 
Oyunda maceradan maceraya gidebilir, ekin yetiştirebilir ve çeşitli bölgeleri keşfedebiliriz. Gece ve gündüz döngüsünün de yer aldığı bu yapımda özellikle gecenin çökmeye başladığı bu dönemde daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu nedenle, ortam alacakaranlıkta daha tehlikeli ve şiddetli olacaktır. Bu tehlikelerden korunmak ve hayatta kalabilmek için çeşitli aksiyon saldırıları yapmamız gerekecek.
Voltaire: The Vegan Vampire’da özellikle geceleri çeşitli tehlikelerle karşılaşacağız. Vücudumuzda çeşitli marifetlerle bu tehlikeleri aşmaya çalışacağız. Bu tehlikeler karşısında uzaktan büyü yapıp onları yok etmeye çalışacağız. Dilersek onları kuşatıp toptan ortadan kaldırabileceğiz.
Ayrıca oyunda karakterimizi geliştirebileceğimiz bir tamirci de olacak. Bu mekanik sayesinde çeşitli vampir formlarına dönüşebileceğiz. Her formun kendine özel marifet ve özelliği olacaktır. Bunun yanı sıra çeşitli yetkileri de bünyesinde barındıracaktır. Oyunda tamamlayabileceğimiz çeşitli görevler ve alabileceğimiz çeşitli ödüller olacak. Bu sayede hem ödüllendirici hem de görev veren bir yapı bizleri bekliyor olacak.
Oyun, erken erişim sürümüyle piyasaya sürülecek. Erken erişim sürümü, tam sürümde yer alacak özelliklerin test edildiği bölüm olacaktır. Bu süreçte oyuncu geri bildirimleri dikkate alınacak ve oyun içi hatalar düzeltilmeye çalışılacaktır.
 
 
Oyunda vegan vampirimiz ile çeşitli bölgelere gidip orada bitki, ekin ve daha fazlasını toplayabileceğiz. Bunun dışında kendimizi savunabilecek ve tehlikelerden koruyabileceğiz. Bize karşı birçok atılım yaparak vampir ordularını alt edebileceğiz ve alt edebileceğiz. Ayrıca oyunda takım biçebileceğimiz, çeşitli ürünler yetiştirebileceğimiz ve kendi veganlığımızı sürdürmeye devam edebileceğimiz bir alan da olacak. Bunun dışında oyunabanaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu