İş

YÖREX Fuarını 355 Bin 475 Kişi Ziyaret Etti

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 12. kez gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’i 355 bin 475 kişi ziyaret etti. TOBB).

“Mekanınızın nesi meşhur?” sloganıyla 7 bölgeden 500 katılımcının yüzlerce yerel eserini sergilediği 12. YÖREX’e ziyaretçi ilgisi yoğun oldu. Türkiye’nin en popüler fuarı olarak bilinen YÖREX’i yalnızca ilk günde 62 bin 315 kişi ziyaret etti. Geçen yıl 5 gün süren YÖREX’i 342 bin 496 kişi ziyaret ederken, bu yıl 4 gün süren YÖREX’te 355 bin 475 ziyaretçi yöresel ürünlerle buluştu. YÖREX’te Denizli öküz bezinden Erzurum oltu taşına, Hatay künefesinden Adana kebabına, Beypazarı turşusundan Tokat basmana kadar yüzlerce eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

TOBB’un düzenlediği YÖREX’te, coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı ulusal ve uluslararası büyük market zincirleri ile yerel üreticilerin ikili toplantıları gerçekleştirildi. İkili görüşmelerde, yerel eserlerin ticaretini geliştirecek anlaşmalar için iş birliği sağlanırken, fuar boyunca devam eden “Meşhur Nedir” ödüllü bilgi yarışmasında katılımcılara yerel ve coğrafi işaretli eserler tanıtılarak farkındalık yaratıldı. Yerel çalışmalar hakkında bilgi verildi. YÖREX’te düzenlenen “Coğrafi İşaretler, Yerel Kalkınmanın Anahtarı” panelinde Türkpatent Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Dr. Hakan Kızıltepe, Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Çoklu, TOBB KOBİ Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Sanayi Müdürlüğü Cahit Eren, YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu coğrafi işaretlere ilişkin bilgiler paylaştı. YÖREX’e çok sayıda öğrenci katılırken, çocukların yerel çalışmalara ilgisi yoğun oldu.

“Maya yakalandı”

Antalya Ticaret Borsası Lideri Ali Çandır, 12 bin yıllık Anadolu’nun yöresel ürünlerini 12. kez Anadolu insanına tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, YÖREX’e ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Başkan Ali Çandır, “Bu Fuar yola çıktı” diyerek, önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımla, daha fazla eserle YÖREX’i Anadolu insanına ve yurt dışındaki insanlara tanıtmak istediklerini kaydetti.

Başkan Ali Çandır, Yerel İşler Projesi’ne başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederken, “YÖREX’i 12’nci kez açan ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan iş dünyamızın lideri, bize yol gösterdi ve destek verdi. “Borsalar Birliği ve Dünya Ticaret Odaları Federasyonu Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Çandır, 12. YÖREX’i büyük bir ilgi ve büyük bir heyecanla tamamladıklarını belirterek, katılan, emeği geçen, destek veren herkese teşekkür etti. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu