Haber

Yozgat’ta Kurban Bayramı Trafik Denetimleri Arttırıldı

SEYFİ ÇELİKKAYA

Kurban Bayramıtatilin başlamasıyla YozgatTürkiye’de şehirlerarası yollarda trafik denetimleri artırıldı. YozgatPolis ve jandarma olmak üzere toplam 356 grup bayram boyunca 363 noktada trafik kontrollerini sürdürecek.

Kurban BayramıDaha önce Doğu Anadolu bölgesindeki illeri batı bölgesindeki illere bağlayan E-88 Karayolu ile birlikte Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan kara yolu, Yozgat İçinden geçen kesimler ile ilçe ve çevre illeri birbirine bağlayan tüm yollarda 363 noktada toplam 356 polis ve jandarma ekibi konuşlandırıldı. Bayram boyunca ve sonrasında denetimlerini sürdürecek olan ekipler, vatandaşların kazasız, sorunsuz bir tatil yolculuğu geçirmesi için görev yapacak.

Uluslararası E-88 Karayolu. Yozgat Kentin içinden geçen bölümünün Muslubelen mevkiinde gerçekleştirilen denetimlerin bir kısmına Yozgat Valisi Ziya Polat da katıldı. Yetkililerden denetimlerle ilgili bilgi alan Vali Polat, Kurban Bayramı tatilinde trafik güvenliği tedbirleri kapsamında denetimler yaparak sürücülerin kısa bir mola vermesine olanak tanıyarak sürücülerin daha sadık seyahat etmelerini istediklerini söyledi. Yozgat. Vali Polat, ekiplere kolaylıklar dileyerek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Yozgat Valisi Polat, “Arkadaşlarımız başvuru yapıyor. Can güvenliğimiz için Yozgat’ta trafik kurallarına uyuluyor mu diye mola veriyoruz. Arkadaşlarımız bayram tatili başladı, yollarda tatbikat yapıyorlar. Bakıyoruz. otobüslerimizde, vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmesi için 7/24 araçlarımıza bakıyoruz.Hizmetinizdeyiz, hizmetinizdeyiz.

Yapılan kontroller, hız ihlalleri, daima araç kullanım süreleri, şerit kullanımı, yanlış dönüşler, yakın takip gibi kurallar, yasaklar ve kısıtlamalar ile trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek ve olası ölümlü-yaralı trafik kazalarını önlemek amacı ile, kavşaklara yaklaşırken yavaşlama, özellikle emniyet kemeri kullanımı. Alınan tedbir ve faaliyetlerin yerine getirildiği kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu