Ekonomi

2008 krizinin kehanetinden S&P ve Nasdaq’ta düşüş beklentisi

“The Big Short” adlı kitabı ve filmiyle ünlü para yöneticisi Michael Burry, Pazartesi günü açıklanan menkul kıymetler bilgilerine göre, geniş S&P 500 ve Nasdaq 100 Endeksinde ikinci çeyreğin sonunda düşüş opsiyonları tuttu.

Burry başkanlığındaki Scion Asset Management, çeyrek boyunca tanınan ve S&P 500 Borsa Yatırım Fonu SPDR S&P 500 ile ödüllendirilen Nasdaq 100 Borsa Yatırım Fonu Invesco QQQ Trust (QQQ.O) karşısında 739 milyon dolar nominal değere sahip. (SPY.P). karşı 886 milyon dolarlık bir satış opsiyonu aldı.

Satım opsiyonları, hisse senetlerini gelecekte sabit bir fiyattan satma hakkını taşır ve genellikle bir düşüş trendini veya savunmacı bir görüşü belirtmek için satın alınır.

Söz konusu süreçler hakkında bilgi verilmesi gerekliliğinin, opsiyonların satılabileceği fiyatları veya sözleşmelerin sona erme tarihlerini içermediği dikkate alındığında, fonun satın alma opsiyonlarını satın almak için ne kadar ödediği veya opsiyonların bugünkü değeri bilinmiyor. sözleşmeler. Put opsiyonları için ödenen fiyat, nominal değerin küçük bir kısmı olabilir.

Öte yandan, veriler yalnızca uzun pozisyonlar gösterdiğinden, satışın doğrudan mı yoksa kısa pozisyon yapılmış olabilecek diğer sözleşmeleri içerebilecek daha büyük bir ticaretin bir parçası olarak mı yapıldığı da net değildi.

2008 Mali Krizinden önce Burry, ABD konut piyasasına karşı açığa satış süreciyle ünlendi. Kriz olaylarını anlatan ve Burry’nin de yer aldığı “The Big Short” kitabı 2010 yılında yayınlandı ve sinema 2015 yılında vizyona girdi.

S&P 500 (.SPX) yıldan bugüne yaklaşık yüzde 17 yükselirken, Nasdaq 100 (.IXIC) bire bir dönemde yaklaşık yüzde 39 arttı. Nvidia (NVDA.O) ve Meta Platforms (META.O) gibi birçok mega şirketin sağladığı büyük faydalar bu yılki ralliyi ateşledi.

Öte yandan veriler, fonun Çinli e-ticaret devi JD.com ve Alibaba Group ile Pacwest ve Western Alliance gibi bölgesel bankalardaki hisselerini ilk çeyrekte tasfiye ettiğini de gösterdi. Şirket, First Republic Bank’ın 150.000 hissesini de sattığını söyledi, ancak bunun şirketin 1 Mayıs’taki iflasından önce olup olmadığını belirtmedi.

Fonun verdiği bilgiye göre, uzun pozisyonlarının ortasında olan ve yılbaşından bu yana yüzde 100’e yakın artış gösteren online lüks eşya piyasası RealReal’in payını iki katından fazla artırdığı görüldü. iHeartMedia, HanesBrands ve Warner Bros gibi yeni şirketler.

Yıl başından bu yana iHearMedia ve HanesBrands’ın hisseleri yüzde 16’dan fazla düşerken, Warner Brothers Discovery’nin hisseleri yaklaşık yüzde 43 arttı.

Ayrıca şirket, iShares MSCI Japan Exchange Traded Fund’ın 10 bin hissesini yıldan yıla %13,5 artışla satın aldı.

haber-viransehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu