Haber

6’lı masada adayın adı ilk kez anıldı! Buzağının kuyruğu kopacak

Toplantılarda adaylık konusu gündeme gelmezken, masa altındaki tüm üye partiler de sık sık birbirlerine mesaj atmayı ihmal etmedi. CHP’lilerin sık sık ‘Adayımız Kılıçdaroğlu’ demesinin ardından masada konuyla ilgili yeni sesler duyulmaya başlandı.

6 Tablo’nun 13 Şubat’ta başkan adayını açıklaması bekleniyor.

Liderler arasında başlayan müzakerelerin ardından kısa süre sonra adayın adı gündeme gelmeye başladı.

“BEN DE DESTEKLİYORUM”

Gazeteci İsmail Saymaz, cumhurbaşkanları toplantısından aktarırken şu sözleri kullandı:

“Mutluluk lideri KaramollaoğluDün Davutoğlu ve Babacan Türkiye ziyareti sırasında ilk kez Kılıçdaroğlu’nun adaylığından bahsetti ve CHP genel başkanına sıcak baktığını söyledi. İki lider itiraz etmedi. Karamollaoğlu bugün Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyarette , “Röportajda adın geçti, ben de destekliyorum”dedim.

Öğrendiğim kadarıyla Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu’nun sözlerini dinledi ve rastgele bir yanıt vermedi. Karamollaoğlu şu anda Demokrat Parti genel başkanı ile görüşüyor. Uysal’ın Kılıçdaroğlu’nu desteklediği biliniyor. İstişare görüşmelerinin devam etmesi bekleniyor.”

AKŞENER’DE DANA KUYRUĞU KIRILDI

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına en başından beri karşı çıkan ve her zaman Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın isimlerini parlatmaya çalışan ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, adaylıkları zora girdikten sonra İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığının Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceği merak konusu oldu. .

Meral Akşener, son küme toplantısında Kılıçdaroğlu hakkında net açıklamalarda bulundu. “Mücadelemiz hiçbir şahsi ihtiras ve koltuk için feda edilemez”dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu