Haber

A Milli Erkek Voleybol Takımı FIVB Challenger Kupası’nı kazandı

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen FIVB Challenger Kupası’nı kazanan A Milli Erkek Voleybol Takımı, yurda döndü.

İstanbul Havalimanı VIP Terminali’ne gelen ay yıldızlar çiçeklerle karşılandı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, elde edilen başarının ardından gurur duyduklarını söyledi.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Üstündağ, hem erkeklerde hem de kadınlarda elde edilen başarıların tesadüf olmadığını vurguladı.

Şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür eden Üstündağ, “Erkek A Milli Takımımız tarihinde ilk kez Uluslar Ligi’ne şampiyon olarak katılma şansını elde etti. Teknik direktörümüz, takımımız ve takımımız olağanüstü bir performans sergiledi. Maçlar zor geçti. , maçları genel olarak 3-2 kazandık. Türk milletine hayırlı olsun. Kadınlarımız da erkekler için ‘Milletler Cemiyeti’ne hoş geldiniz’ dediler. Kadın erkek Avrupa’da, dünyada, Milletlerde birlikte mücadele edecek. Lig, olimpiyat elemeleri… Bu durum Türk sporu ve Türk voleybolu için de bir işarettir. ifadeleri kullandı.

Katar’da milli takıma destek veren taraftarlarla ilgili de konuşan Üstündağ, “Taraftarlar harikaydı. Bizi hiç yalnız bırakmadılar ve her geçen gün daha profesyonel hale geldiler. Bu da bir başka güzel oldu. Grupta çalışan grubu bırakmadılar. Taraftarlara bu konuda çok teşekkür ediyorum. Daha önce de ‘Dünyanın her yeri Türkiye’dir’ dedik. Kendi ülkemizde oynuyormuşuz gibi hissettirdiler. Hepsine sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Arslan Ekşi: “Artık Avrupa Şampiyonası’nda Başarı Hedefliyoruz”

A Milli Erkek Voleybol Takımı Kaptanı Arslan Ekşi de şampiyonluktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Başarının biraz geç geldiğini ancak şampiyonluğun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan Ekşi, şunları kaydetti:

“Erkek voleybolunu bu seviyeye getirdiğimiz için mutluyuz. Asıl zorluklar şimdi başlıyor. Bu seviyede kalmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Dünyada ilk 12’deyiz. Olimpiyat biletini almak üzereyiz.” Hem Altın Lig’i hem de FIVB Challenger Kupası’nı kazandık.Şampiyonluklar erkeklerin de dünya seviyesinde olduğunu gösterdi.Artık Avrupa Şampiyonası’nda başarıyı hedefliyoruz.Başarı her kulvarda madalya kazanmak demektir.Tüm takımımızı tebrik ederiz. lider bizi yalnız bırakmadı. Türk milletine ve spor camiasına hayırlı olsun. Bu başarı erkek voleybolda bizden sonraki genç nesil için örnek teşkil ediyor. Tamam diyorum.”

A Milli Erkek Voleybol Takımı Baş Antrenörü Alberto Giuliani, Türk voleybolu için çok önemli bir sonuca imza attıklarını belirterek, “Çocuklarla gurur duyuyorum. Federasyon bu başarı için çok çalıştı. Önümüzdeki yıl Uluslar Ligi’nde olacağız ve geleceğiz.” Bunun için çok mutluyuz. Bütün maçlar çok zordu. Sadece teknik oynamadık, yüreğimizi koyduk.” değerlendirmesini yaptı.

Grup, toplu fotoğraf çekiminin ardından alandan ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu