Haber

Adalet Partisi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulundu

GAYE ŞEYMA CAN

Adalet Partisi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında ‘terörü övdüğü, terör örgütünü meşrulaştırdığı, halkı kin ve nefrete tahrik ettiği’ gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Düşmanlık’ sosyal medya paylaşımında yer aldı. Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necati Yıldırım, “Partimizi ve 25 partiyi terör ve terör örgütleriyle birlikte anmış, partimiz ve 25 partinin bu terör örgütleriyle birlikte olduğu izlenimini vermiş, açıkça bu terör örgütleriyle birlikte kasti ifadeler kullanmıştır. Terör örgütleriyle işbirliği içinde olmak gibi akla, mantığa ve gerçeklere uymamak.”

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcıları, BBP Lideri Mustafa Destici hakkında ‘terörü övdüğü’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Adalet Partisi Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Yıldırım, suç duyurusunun ardından İstanbul Adalet Sarayı önünde şu açıklamayı yaptı:

“BU SÖZLER TERÖRÜ ÖVGÜCÜ BİR ANLAMI İÇERİYOR. BU BİR SUÇTUR: Partimiz, Anayasa ve kanunlara sıkı sıkıya bağlı, Atatürk milliyetçiliğini esas alan, üniter devlet yapısının ve Misak-ı Milli’nin korunmasına tereddütsüz inanan, laikliğin yılmaz savunucusu şanlı Türk milletinin hizmetindedir. sosyal hukuk devleti ve demokrasiyi savunuyor, PKK terör örgütünü değil her türlü terör örgütünü lanetliyoruz. Merkez sağ denilen çizgide siyaset yapan, seçimlere katılan bir parti. BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin yazısının tamamını değerlendirdiğimizde; Şüpheli yazı boyunca terör ve terör örgütlerinden bahsederken terör ve terör örgütlerinin yanı sıra partimiz ve 25 partiden de bahsetti. Partimizin ve 25 partinin bu terör örgütleriyle birlikte olduğu izlenimini vererek, terör örgütleriyle açıkça iş birliği içinde olduğu, akla, mantığa ve gerçeklere uymayan, amaçlı bir açıklama yaptı. Bu haliyle yazı, terör örgütlerini çok güçlü gösteren, terörü açıkça öven bir anlam içermektedir. Terörü övmek suçtur. Bu terör örgütlerinin, partimiz gibi hukuki zeminde siyaset yapan partilerle birlikte anılması ve işbirliği söylemi, terör örgütlerinin yasal görünmesine hizmet etmekte ve dolayısıyla suçtur.

PARTİMİZE VE YAZIDA BELİRTİLEN 25 PARTİYE YÖNELİK ‘HALKAYI YARIYA TEŞVİK VE DÜŞMANLIK’ HATASI İŞLENMİŞTİR: 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesinde açıkça düzenlenmiş olup; Sayın Mustafa Destici, ‘terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren sistemlerini meşru gösterecek veya övecek veya bu tekniklerin kullanılmasını teşvik edecek şekilde propaganda yapmak’ suçunu açıkça işlemiştir. Şüphelinin, “Gönderide yer alan listede yer alan 25 partiye oy veren vatandaşlarımıza ve partimize karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçu işlenmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu