Haber

CHP ve DEM Parti İstanbul’un ilçelerinde kentsel uzlaşmaya varamadı

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, adayını birçok seçim bölgesiyle birlikte İstanbul’un Esenyurt ilçesinde açıkladı. Esenyurt’un CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Gökmen, Esenyurt Belediye Başkanı Adayı oldu.

DEM Partisi’nin güçlü olduğu Esenyurt’ta güç birliğini ve kent uzlaşmasını sağlamak amacıyla DEM Partisi’nin önerdiği veya DEM Partisi’nin ‘evet’ diyebileceği adaylar üzerinde uzlaşma arandı.

GÖRÜŞMELER SON ANINA KADAR DEVAM ETTİ

Edinilen bilgiye göre, dün CHP’de yapılan aday belirleme toplantılarında, yerel seçimlerde birliğin sağlanması amacıyla kurulan iki partinin heyetleri telefon diplomasisi gerçekleştirdi.

TOPLANTILAR DURDURULDU, ANLAŞMA YAPILMADI

Ancak DEM Partisi ile İstanbul ve ilçelerinde yapılan bu kentsel uzlaşma görüşmeleri engellendi. Müzakereler olumlu sonuçlanmayınca CHP kendi adaylarını açıkladı.

DEM’İN TEKLİFLERİ KABUL ETMEDİ

DEM Partisi’nin özellikle Esenyurt ve Adalar için yaptığı aday tekliflerinin kabul edilmediği öğrenildi.

DEM PARTİ ESENYURT’TA ADAYLARINI AÇIKLAMAYA HAZIRLANIYOR

İstanbul görüşmelerinin engellenmesi üzerine DEM Partisi’nin Esenyurt ve Adalar adaylarını yarına kadar açıklayabileceği belirtildi.

CHP: SÜRECİ TAKİP ETMEMİZ GEREKİYOR

Ne Esenyurt adayının ne de Adalar adayının DEM Partisi’nin Kent Mutabakatı tanımına uzak olmadığını belirten CHP’li yetkililer beklemede. Heyet, DEM Partisi’nin bu iki ilçede aday çıkarmama ihtimalinin yeniden ortaya çıkabileceğini, önümüzdeki birkaç günün kritik olduğunu söyledi.

akyurthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu