Ekonomi

‘Gram altın 2000 TL olacak’

Arap turistler ve gurbetçiler Trabzon çarşısını hareketlendirdi. Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu günlerde, ortalıkta bir sakinlik hakim. Altının gram fiyatlarında son günlerde yaşanan sakinlik de piyasaları daha olumsuz etkiliyor. Yaz döneminde düğünlerin yoğunluğu, gurbetçilerin ve Arap turistlerin gelmesi Trabzon’da altın satışlarını artırırken, eylül ayında bu hareketlilik yerini sakinliğe bıraktı.

“EYLÜL AYININ SONUNA KADAR BÜYÜK BİR ARTIŞ BEKLENİYOR”

Altındaki sakinliğin dünya piyasasındaki olaylardan kaynaklandığını belirten kuyumculardan Zekeriya Tonyalı, altının sakinliğini dünyada yaşanan olaylara bağladı ve şu açıklamayı yaptı:

Altının sakinliği dünya piyasasındaki gelişmelerden kaynaklanıyor. Özellikle eylül ayı sonuna doğru dünyada insan altının bir kısmının çok daha pahalı hale gelmesi bekleniyor. Yani 2 bin 500 civarında olacağı söyleniyor. Ben mümkün olduğunu düşünüyorum çünkü altının ONS fiyatı yıllardır 1.900-1.920 civarında seyrediyor, bu da maliyetini karşılamıyor. Önümüzdeki günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

“YAZ SEZONU BEKLENTİLERİMİZİN ALTINDA GEÇTİ”

Bu yaz altın satışlarının beklentilerin altında gerçekleştiğini kaydeden Tonyalı, gurbetçilerin geldikleri ülkelerdeki sakinliği şu sözlerle dile getirdiğini söyledi:

İnsanlar huzurun sadece bizim ülkemizde olduğunu düşünüyor. Avrupa’dan özellikle Almanya, İngiltere gibi ülkelerden gelen vatandaşlarımıza sorduğumuzda orada daha sakin olduğunu söylüyorlar. Dolayısıyla bu durum iş potansiyelimize de yansıyor. Sezon iyiydi ama beklentilerimizin altındaydı. Arap dönemi geçen yıla göre daha düşüktü.

“ALTIN ​​YATIRIMCILARINI HİÇ ÜZMEMİŞTİR”

Altının yatırımcısını üzmediğini belirten kuyumculardan Erhan Şakar, altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu şu sözlerle anlattı:

Altın yatırımcılarını hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadı. Yani altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Uzun vadeli yatırımlarda altının her zaman kazanç getireceği garantidir. Yatırımcılara altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Birkaç gündür piyasalarda bir anormallik var. Yaz sezonu bitip kış sezonuna girerken doğal olarak tüm pazarlarda bir miktar daralma yaşanacak. Önceki yıllarla kıyaslarsak, doğal olarak piyasalarda düşüşler yaşandı. Yatırımcılar altının fiyatının yıl sonuna kadar 2 bin TL’ye ulaşacağını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu