Yaşam

Kartepe gençlik akademisi 2023 mezuniyeti

Kartepe Belediye Başkanı Avukat M. Mustafa Kocaman’ın vizyon projelerinden Kartepe Genç Akademi yılsonu mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi Başsavcısı M. Mustafa Kocaman’ın vizyon projeleri arasında yer alan ve 2021 yılından bu yana hizmet veren Kartepe Genç Akademi, yıl sonu mezuniyet törenini Kocaeli Hoş Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirdi. Kartepe Belediye Başkanı Avukat M.Mustafa Kocaman’ın sahip olduğu lojmanda belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, veliler ve öğrencilerin katıldığı mezuniyet töreninde öğrenciler hünerlerini sergiledi.

BÜYÜK TEŞEKKÜRLER

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İşaret Dili öğrencileri programı engelliler için tercüme etti. Programın açılışında veliler adına konuşan Genç Akademi öğrencilerinden Nazan Zeynep Temiz’in annesi Gizem Pak, “Çağımız çocuklarımızı her türlü tehlikeye çekmek ve hayatlarına yön vermek için çok uygun. . Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem eğlendiği hem de öğrendiği, kaliteli bir ortam sunduğu, dış dünyanın kötü alışkanlıklarından arınmış olduğu Young Academy gibi mekanlar körü körüne inandığımız yerlerdir. Bu akademinin hizmete açılmasında emeği geçen Kartepe Belediye Başkanımız Av. M.Mustafa Kocaman’a tüm veliler adına teşekkür ederiz.”

KARTEPE’NİN EN DEĞERLİ PROJESİ

Kartepe Belediye Başkanı Avukat M.Mustafa Kocaman “Genç Akademi Kartepe’de yaptığımız en önemli proje. Çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır. Fen ve matematik burada öğrenilmez. Bu ilçede birlik ve beraberliği oluşturmak istedik. İşlevsel bir yer olmasını istedik. Bu salon bugün ulaştığımız sonucu gösteriyor. Bunu başarmamızda bize destek olan ve işbirliği yapan velilerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YETENEKLERİ GÜÇLENDİRİYORUZ

“Bunu birlikte başardık” diyen Lider Kocaman, “2021 yılından bu yana çocuklarımızın gelişimini birlikte gördük. En çok vakit geçirdiğim yer Young Academy. Başarılar bizi gururlandırıyor. Şimdi de Arslanbey Mahallemizde Genç Akademi 2’yi kuruyoruz. Hep birlikte ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz. Yollar ve binalar yapılıyor. Bizi bilgiyle donatacak, yeteneklerimizi güçlendirecek ve hayata hazırlayacak adımlar atmalıyız. Çocuklarımızı hayata hazırlamalıyız.” terimleri kullandı.

GENÇ AKADEMİ VAR

Önder Kocaman, “Hayat sadece sosyal medyadaki renkli dünyadan ibaret değil” dedi. “Hayatta her şey var. Gençlerimizi hayata hazırlamak için Genç Akademi var. Kendilerine başarı ve uzun ömürler diliyorum. Bu şehrin çocukları bürokrat, ateşçi, bilim adamı olsun. Çocuklarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Her zaman yanlarında olacağız” dedi.

MUHTEŞEM GÖSTERİLER

Kartepe Genç Akademi 2021 yılında faaliyetlerine başlamış olup, merkezimiz kısa sürede hizmet alanını genişleterek toplam 8690 gencin gelişimi için büyük bir temel oluşturmuştur. Müzik bölümünde 327 genç gitar, 105 genç keman, 61 genç piyano dersi alıyor. KADİM Müzik Korosu ile Nazlıcan Kalaycı, Erva Songuru ve Sima Ergünal, Genç Akademi Yıl Sonu gösterisinde piyanodaki hünerlerini sergilediler.

DAĞITILAN SERTİFİKALAR

Zeynep Aydıner’in müziğine kemanda Serra Betül Oğuz, bağlamada Mine Aydın eşlik ediyor: “Bilmiyorum neyim var benim?” şarkısını söyledi. Tuğba Ertürk, Fatma Zehra Tabiloğlu, Berra Ertuğ ve Ömer Faruk enstrümanlarıyla hünerlerini sergilediler. Gitarda Alp Kocaman, kemanda Ahmet Efe Küçük. “Akdeniz akşamları” şarkısını söylerken babalar günü şarkısını Berat Baltakesmez, Ensar Kurnaz ve Mert Kerim Karaca seslendirdi. İngilizce Müzikal gösterisinin ardından öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kigi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu