Haber

Kral Charles’ın taç giyme töreni ne zaman? Kral Charles’ın taç giyme törenine kimler katılacak?

Kraliçe Elizabeth’in taç giyme töreni 70 yıl sonra ilk kez İngiltere’de yapılacak. bugün ne yapmalı Kral CharlesTaç giyme töreninin ne zaman gerçekleşeceğini merak eden birçok kişi internette. Kral Charles Taç giyme töreni ne zaman? Sorusuna cevap arıyor. Tamam, Kral CharlesTaç giyme töreni ne zaman? Kral Charles Taç giyme törenine kimler katılacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

KRAL CHARLES’IN TAÇ TAÇ TAÇLAMASI NE ZAMAN?

İngiltere Kralı Charles bugün (6 Mayıs) eşiyle birlikte tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde taç giyecek. Taç giyme töreni 2 Haziran 1953’ten bu yana ilk olacak. Taç giyme törenine 1066’dan beri Canterbury Başpiskoposu başkanlık ediyor. Kralın taç giyme töreni televizyon ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca İngiltere Kralı Charles, taç giyme törenini olabildiğince kısa tutmak istediğini söyledi.

tören için Kral Charles 1911’de Kral George V için yapılan ve o zamandan beri her taç giyme töreninde kullanılan Supertunica adlı altın bir cüppe giyecek. Yaklaşık 2 kilo ağırlığında olan kaftan altın işleme tekniği ile yapılmış ve yaprak parçası haline gelen helezonik iplerle işlenmiştir. Kral Charles ayrıca taç giyme töreni sırasında hükümdarların asasını tuttuğu sağ eli için beyaz deri bir eldiven giyecek.

İngiltere Kralı Charles

KRAL CHARLES’in taç giyme töreni nasıl geçecek?

Törenin, kralın tanınması, yemin edilmesi, kutsama, tören kıyafetleri giyilmesi, taç giyme töreni, tahta çıkış ve bir dakikalık saygı duruşundan oluşacağı belirtildi. Kral Charles II, 1649’da I. Charles’ın törende idam edilmesinden sonra eriyen ortaçağ tacının yerine 1661’de Kral II. Charles olarak taç giydi. Charles’ın taç giyme töreni için yapılan St Edwards tacını takacağı kaydedildi. Charles’ın büyükannesi Kraliçe Mary’nin tacını Kraliçe Camilla’nın takacağı belirtildi.

KRAL CHARLES’in taç giyme törenine KİMLER KATILACAK?

ABD Başkanı Joe Biden törene katılmayacak, ülkesi adına törene eşi katılacak

Taç giyme törenine katılacak konuklar arasında dünya liderleri ve önemli siyasi isimler de yer alacak.

Törene İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın yanı sıra bakanlar ve Lordlar Kamarası’nın bazı üyelerinin yanı sıra Liz Truss ve Tony Blair gibi eski İngiltere başbakanlarının yanı sıra İskoçya Bölge Başbakanı Hamza Yusuf da katılacak.

Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek törene katılacak siyasi isimler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins ve Avrupa Birliği (AB) Konsey Lideri Ursula von der Leyen de yer alıyor.

Törende Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil edecek.

ABD Lideri Joe Biden taç giyme törenine katılamayacak ancak ülkesi adına eşi Jill Biden hazır bulunacak.

Törene Milletler Topluluğu’nun dört bir yanından dini liderler ve temsilcilerin katılması bekleniyor.

Törene yabancı kraliyet ailelerinin üyeleri de katılacak.

Monako Prensi Albert ve eşi İspanyol Hükümdarı 6 Prenses Charlene Felipe ve eşi Kraliçe Letizia, Japonya Veliahtı Prensi Akişno ve eşi, 6 Mayıs’ta Kral Charles’ın taç giyme törenine katılmak üzere başkent Londra’ya gelecek olan yabancı kraliyet ailesi üyeleri arasında Prenses Kiko, İsveç Hükümdarı Carl 16. Gustaf’ı canlandırıyor.

İngiliz Vogue Editörü ile ABD’li müzisyen Lionel Richie, törene katılacak ünlü isimlerin ortasında

İngiliz Vogue’un Genel Yayın Yönetmeni Edward Enninful ve ABD’li müzisyen Lionel Richie de tören için davet edilen sanat ve moda camiasının ünlü isimleri arasında yer alıyor.

Sporİngiliz basınında 47 yaşındaki eski İngiliz futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham’ın da davetli listesinde yer aldığına dair söylentiler var.

keskin-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu