Haber

MKE Ankaragücü, Antalyaspor’a 4-0 mağlup oldu

Süper Lig’in 12. haftasında Antalyaspor’u konuk eden MKE Ankaragücü, 4-0 mağlup oldu. Maçın ardından MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Özden Öngün ve Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Özden Öngün, maça çok kötü başladıklarını ve ilk 20 dakikada istedikleri hiçbir şeyi yapamadıklarını belirterek, “Rakibimize kurmak istediğimiz tuzakların hiçbirini kuramadık. Yapamadık. Arkadan oyun kurarken yapmak istediğimiz şey, burada rakibin iyi organize olmasıyla ilgili faktörler var ama oyuncularımızı sahaya zorlamadık.” Bunu iyi anlamda göremedik. Korkunç bir akşamdı, kötü bir geceydi. Öğrenilecek birçok ders var. Nasıl ki iç sahadaki son 2 maçımızı kazandıysak, önümüzdeki maçlarda toparlanıp daha iyi sonuçlar almak istiyoruz. Oyuncuların üzerinde baskı var, taraftarın beklentileri var. Oyuncuların sahadaki özgüvenleri azaldı. “Bu dönemde hem taraftarımızın hem de tribünlerdeki taraftarlarımızın görevi itici güç olmaktır. Onlar da bugün kendi sahasındaki galibiyetten sonra iyi bir futbol bekliyorlardı. Belki onlar göremediği için yansımaları oldu ama biz yapacağız. Değiştirin. Bu geceyi unutmayacağız” dedi.

NURİ ŞAHİN: HAK EDİLMİŞ BİR GALİBİYET ALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, aldıkları 4-0’lık olağanüstü galibiyetin ardından takım olarak harika bir akşam geçirdiklerini belirterek, “Maça harika başladık. Bugün Ege ile birlikte Antalyaspor, muhtemelen altyapıdan karşı konulmaz bir oyuncu daha kazandı. Güzel oldu. Bizim için oyuncularımızı kazandık.” . Assombalonga’yı kazandık. İnşallah milli aradan sonra sakat oyuncularımız dönerse yolumuza devam etmek istiyoruz. Ankaragücü çok zor bir rakip, çok iyi bir rakip. Mükemmel bir antrenöre sahip bir takımlar. Bugün 90 dakikada onlara üstünlük sağladığımızı düşünüyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Mümkün olduğu kadar rakibe hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu hafta bizim için biraz kısa olduğundan pek iyi antrenman yapamadık. Cuma gününe kadar pek aramız olmadı. Oyuncularımızdan görmek istediklerimizi, Ankaragücü’nün bize neler katacağını elimizden geldiğince göstermeye çalıştık. Toplu ve topsuz oyuncularımız harika bir performans sergiledi. Her takım gibi bizim de zayıf noktalarımız var ve istediğimiz pas oyununu oynadık. Bu sene belki de en iyi futbolumuzu oynadık. “Pek rahat değil ama hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum” dedi.

“OYUNCULARIM HİÇ BİR ZAMAN ‘OYNAMAK İSTEMİYORUM’ DEMEDİ”

Çocuğunu kaybeden Naldo’nun yaşadığı acılara rağmen özveriyle çalıştığını ve onu mutlu etmek istediklerini belirten Şahin, İsrailli oyuncuların durumuyla ilgili ise, “Aynı zamanda antrenörüm ama aynı zamanda da mecburum. Bu gruba liderlik ediyorum. Benim oyuncularım sadece oyuncu değil, insan. Oyuncularım da insan, teşekkürler Antalyaspor. Antalyaspor’u çok seviyor ama sonuçta onların da bir ülkesi var. Onların da bir inancı var. Herkes özgürdür. Bu konuda oyuncularım hiçbir zaman ‘Ben oynamak istemiyorum’ demedi. Ortak karar aldık. Hem İsrail Futbol Federasyonu hem de Türkiye Futbol Federasyonu ve oyuncularımızla konuşarak karar verdik. Bakmaya gerek yok. çok geçmişe ait. Bugün yaptıkları çok değerli. Bana geldikleri günden bu yana inanılmaz bir özveriyle çalışıyorlar. Kalitemizi inanılmaz artırdılar. Her ikisine de teşekkürler, umarım milliye giderler. Umarım hiçbiri yaralanmaz, ondan sonra geri dönerler. “Rize maçının hazırlıklarına başlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu