Haber

Suudi Prenses depremzedelerle buluştu

Suudi Prenses depremzedelerle görüşmeye geldi

GAZİANTEP – Suudi Arabistan Prensesi ve Birleşmiş Milletler Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Majid Al Saud, Nurdağı ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, depremzedelerin yanında olduklarını belirterek, “Mutlu ve güçlü olun” açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerine iyi niyet ziyaretinde bulunan Prenses Lamia Bint Majid Al Saud, bölgede yürütülen çalışmalar ve son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Prenses Lamia, beraberinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Toprak’ın da bulunduğu geçici barınaklar ve sosyal girişimcilik merkezini ziyaret ederek depremzedelerle görüştü.

Birlikte yapılan çalışmaları görmek beni çok mutlu etti.

Prenses Lamia, Nurdağı ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, bölgeyi ziyaret etmekten büyük gurur duyduğunu ifade etti. Geçmiş yaşamlarına, sıradan yaşamlarına dönmeye ne kadar istekli olduklarını gösterdi. Bu hem dünya hem de bu yer için çalışma motivasyonumu bir kez daha yeşertti. Beni burada ağırladığınız ve evlerinizi bana açtığınız için buradaki herkese, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye ve Birleşmiş Milletler ortasındaki çalışmalar devam ediyor. “Yapacağını söylemek istiyorum. Mutlu ol ve güçlü ol” dedi.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Başkan Vekili Osman Toprak, depremin ilk anından itibaren dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekiplerinin ve yardımların ulaştığını belirterek, Gazi kentine yaptığı ziyaretten dolayı Prenses Lamia’ya teşekkür etti. yaşanan ağrı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu