Teknoloji

Üç Microsoft CEO’su da Apple ve Android’e Karşı Hatalarını Kabul Etti

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, Windows Phone’dan ve taşınabilirlik stratejisinden vazgeçmenin yanlış bir karar olduğunu itiraf etti. Nadella, bu yanılgıları kabul eden üçüncü Microsoft başkanı oldu. Detaylar içeriktedir. ?

Kaynak: bir

Microsoft’un mobil alandaki stratejik hataları şirketin son üç CEO’su tarafından da kabul edildi.

Bu CEO’ların en yenisi Satya Nadella, 2014 yılında Steve Ballmer’dan görevi devraldıktan sonra mobil sektördeki kararlarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bir röportajda Nadella, Microsoft’un cep telefonu pazarından çekilmesinin daha etkili yönetilebileceğini belirtti. CEO olur olmaz verdiği bu zor kararda belki de bilgisayarlar, tabletler ve telefonlar arasında bilişim kategorisini yeniden şekillendirerek daha başarılı olabileceklerini düşündüğünü belirtti.

Microsoft, Nokia’nın telefon işinden çekilmesinin ardından Windows Phone’un sona ereceğini doğruladı.

Ancak şirket, Windows Phone yerine Android tabanlı Surface Duo ve Surface Duo 2 telefonlarını piyasaya sürdü. Bu telefonların geleceği şimdilik bilinmiyor gibi görünüyor.

Microsoft’un kurucu ortağı ve eski CEO’su Bill Gates, şirketin Android karşısında aldığı yenilginin en büyük kusuru olduğunu belirtti.

Google’ın Android’i 50 milyon dolara satın almasının ardından eski CEO Eric Schmidt, şirketin öncelikli hedefinin Microsoft’un Windows Mobile girişimini yenmek olduğunu belirtti.

Steve Ballmer ayrıca Microsoft’un taşınabilir stratejilerindeki hatalara da dikkat çekti.

iPhone’un piyasaya sürülmesinin ardından Ballmer, iPhone’un ‘dünyanın en pahalı telefonu’ olduğunu ve kurumsal müşteriler için uygun olmadığını belirtti. 2013 yılında Ballmer, 2000’li yılların başında Windows Vista’ya yoğun odaklanmanın telefon pazarına girişlerini geciktirdiğini belirterek, bundan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Microsoft, son on yıldır Android ve iOS için uygulama geliştirmeye odaklandı.

Phone Link isimli uygulama ile Android ve iPhone telefonların Windows’a entegre edilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, Samsung ile yapılan anlaşma sayesinde Microsoft’un taşınabilir Office uygulamaları Samsung’un Android telefonlarına önceden yüklenmiş olarak geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu