Haber

Üsküdar Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde Kız Kulesi’nin dibini temizledi

Üsküdar Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte, istekli dalgıçlar Kız Kulesi’nin dibini temizledi.

Üsküdar’ın Salacak Plajı’nda 5 Haziran Dünya Savaşı münasebetiyle düzenlenen “Temiz Çevre, Temiz Üsküdar” etkinliğinde, bir süre önce restore edilerek yeniden hizmete açılan Kız Kulesi çevresindeki atıklar, su sporları ile ilgilenen gönüllüler ve dalgıçlar tarafından toplandı. Çevre Günü.

Dalgıçların deniz dibi temizliği yaptığı etkinlikte, sudan çıkarılan kauçuk, plastik, cam şişeler, kutular ve çeşitli atıklar kıyıda sergilendi.

Etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Dünya Çevre Günü vesilesiyle çevreyi temiz tutma ve çevreye saygı konusunda vatandaşları uyarmak için birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Üsküdar Belediyesi olarak denizlerin temizliği konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Türkmen, denizden çıkarılan atıklara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Denizde vatandaşlarımıza fotoğrafımızı, karnemizi göstermek istiyoruz. Sanki denizimizi ve dünya harikası İstanbul Boğazı’nı kötüye kullanıyoruz. Denize ve İstanbul Boğazı’na saygımız biraz eksik. Manzara burada.Deniz hiçbir hatayı, kusuru affetmez.Bir yandan ekolojik dengeyi bozup denizlerimizi kirletiyoruz.Bunun sonucunda da geleceğimize yönelik tehditler var. Balıklar ölüyor ve denizdeki tüm canlılar zarar görüyor.”

Olta balıkçılığının çok sorunlu bir bahis olduğuna işaret eden Türkmen, şöyle konuştu:

“Denize bırakılan 10 gramlık bir misinada bulunan kurşun, yüzlerce, binlerce balığın larva döneminde ölmesine neden oluyor. Hatta balıkların kaslarında biriken bu kurşunlar maalesef sofralarımıza kadar geliyor ve bir de mide bulanmasına neden oluyor. kanserojen konu.dünya sağlık örgütünün bilgisine göre kanser vakaları her geçen gün artmaktadır.Bir nedeni de budur.

Bu konuya dikkat çekmek ve daha dikkatli hareket etmek adına Dünya Çevre Günü’nü fırsat bilerek vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Olta balıkçılığında kurşunla tabiri caizse oltalarla denize saldığımız kurşunla ‘Ayağımıza kurşun sıkıyoruz’ desek yerinde olur. Dikkatli olmalıyız.”

Türkmen konuşmanın ardından etkinlikte atık standını gezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu