Haber

18. İstanbul Bienali 2025’e ertelendi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl düzenlenmesi planlanan “18. İstanbul Bienali” 2025 yılına ertelendi.

İKSV’den yapılan açıklamada, 14 Eylül – 17 Kasım tarihleri ​​arasında düzenlenmesi planlanan bienalin, başta Koç Holding olmak üzere birçok kurum, kuruluş, uluslararası fon sağlayıcılar ve kültür kurumlarının desteğiyle ertelendiği, 2007 -2036 bienal sponsoru.

Açıklamada, 2023 yılının Mart ayından bu yana dünyanın dört bir yanından 58 sanatçının Bienal için birlikte çalıştığı bildirilirken, şunlar kaydedildi:

“Hem yerel hem de uluslararası ölçekte onlarca yeni sanat eserinin üretilmesine ve verimli işbirliklerine olanak sağlamayı hedeflediğimiz bu bienalin kavramsal çerçevesi, büyük kayıplar ve acıların ardından sanatın nasıl bir rol oynayabileceğini araştırdı. vakıfta seçim ve karar süreçlerine ilişkin eleştiriler aldık, bu eleştirileri değerlendirip hepsini değerlendirdik. Çalışmaların daha katılımcı hale getirilmesi için harekete geçtik. İstanbul Bienali’nin her zaman olduğu gibi sanatsal ifade, diyalog ve bir araya gelme fırsatları sunmasını hedefledik. Buna rağmen sanat çevrelerinde hiç istemediğimiz partilerin oluştuğunu, bienale katılmayı kabul eden ya da bienale katılmayı düşünen sanatçıların “İşbirlikleri ve ortaklıkların arttığını gözlemledik” dedi. olumsuz etkilendi.”

Açıklamada, bu durumun, İstanbul Bienali’nin planlı olmasına rağmen düzenlenmesini imkansız hale getirdiğine dikkat çekilerek, “Bu nedenle, kapılarını açması planlanan 18. İstanbul Bienali’nin 18. Her zaman en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız İstanbul Bienali 14 Eylül’e ertelendi.” “Yeni yönetmelik çerçevesinde ele alınacak bir süreçle 2025 yılında Bienali yeniden izleyiciyle buluşturacağız.” ifadeler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu