Haber

FETÖ’nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görüldü

FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasına kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı dava, istinaf başvurusunun bozma kararı vermesinin ardından yeniden görüldü ve mahkeme 4 sanık hakkında tutuklama kararı çıkardı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklardan Hidayet Karaca ile bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada müdahaleci F.Bahçe Kulübü ve sanık avukatları da hazır bulundu.

“BU VAKA KENDİ SAHTEDİR”

Sanık Nazmi Ardıç savunmasında, komplo iddiasının kimliği belirsiz bir tanıkla gündeme geldiğini belirterek, “Fenerbahçe Spor Kulübü 20 milyondan fazla, 25 milyona yakın taraftarı olan bir kulüp. İnsanlar buna gönül vermiş. Artık bir aidiyet duygusu oluştu. Bu aidiyet duygusuyla ‘komplo’ algısı üretildi. Bununla birlikte FETÖ iddiaları, kumpas iddiaları ortaya atıldı. Bu olay kendi içinde uydurulmuştur. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Sanık Hidayet Karaca, Yargıtay kararının beklenmesini talep etti.

4 sanığın tutuklanmasına MAHKEME KARARI

Mahkeme sanıklar Necmettin Karapınar, Halil Ardıç, Harun Birsel ve Abdullah Çelik hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Heyet, sanık Necati Keskin hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

DAVANIN ARKA PLANI

Dava 4 Haziran 2021’de karara bağlandı. Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu lideri Hidayet Karaca, “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 166’şar yıl 6 yıl olmak üzere 76 kez 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2’şer yıl, “iftira” suçundan 91’er kez olmak üzere toplam 1292 cümle. Bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin İstanbul Organize Kabahatler Şube Müdürü Nazmi Ardıç, “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 70 kez 5 yıl 7 ay 15 gün, “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 4’er kez 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 134 kez ise “resmi belgelerde sahtecilik” suçundan dava açıldı. “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 13 defa 9 yıl 4 ay 15 gün, “İftira” suçundan 17 defa 7 yıl 6 ay, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 6 ay 69 defa iftira atıldı. Şikayetçi ve mağdurlara yönelik tüm bu kabahatlerden dolayı 1971 yılında 1 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yardımcısı Ahmet Kalender, “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 155’er kez 7 yıl 6 ay olmak üzere 76 kez 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. “İftira” suçundan ise 80’er defa 2 yıl 6 ay hapis cezası. “İftira” suçundan toplam 1766 yıl 6 ay 12 ay 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklara ise çeşitli derecelerde hapis cezası verildi. 29 sanık hakkında ise “beraat, karar ve cezaya gerek yok” denilerek karar verildi. Belgeyi inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle bozdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu