Ekonomi

Tekirdağ’da çiftçiler ilk buğdayı toprağa kazandırdı

Türkiye’nin buğday deposu Tekirdağ’da çiftçiler, son yağışların ardından ilk buğday hasadına başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından etkili olan sağanak yağış en çok buğday ekimini planlayan çiftçileri sevindirdi. Sabırsızlıkla yağmuru bekleyen Tekirdağlı çiftçiler, son yağışların ardından ilk buğdayı toprağa ekmeye başladı. Türkiye’nin buğday deposu Tekirdağ’da ilk buğday toprakla buluşurken, çiftçiler yağışların devam etmesini umuyor.

Tarlaya ekilen ilk buğdayları inceleyen Yağcı İlçe Muhtarı Mehmet Katırcı, “Buğday ekimlerimize başladık. Yerel yağışlar pek tatmin edici olmasa da kasım ayının gelmesiyle birlikte ekimlerimize başladık. Kışlık ürünlerimizi ekiyoruz. , buğday ve arpa. Kurak bir yıl geçiriyoruz. Küresel ısınmadan dolayı ülkemizi ve dünyayı etkileyen kuraklık var. Tüm dünyayı tehdit eden bir kuraklık var. Geçtiğimiz yıl kuraklıktan dolayı ayçiçeğinde sıkıntı yaşadık. Bazı üreticiler Dekara 50-60 kilo verim elde ettik. Bu yıl ayçiçeği tarlalarımızı buğdaya hazırladık ve ekime başladık. Bu yılın yağışlı bir sezon olmasını diliyorum. “Tüm çiftçilerimiz için keyifli bir yıl olmasını diliyoruz. Bin dönüm alana buğday, arpa ekeceğiz. Yağmur sonrası tüm hızımızla ekim yapıyoruz. Yağmur çok fazla değildi ama toprağı hazırlamaya yetti” dedi.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, yaptığı açıklamada, “Tekirdağ’da yağışlardan dolayı metrekareye 30 kilogram yağış düştü. Yağışların ardından zamanı geldiği için buğday ekimine başlandı. Kuru toprağa buğday ekenler vardı. yağmurdan önce. Yağmurlarla birlikte toprak artık ekim için uygun hale geldi. Kanola.” “Bu yağışlar ekenlere iyi geldi. İnşallah bu yağışların devamını bekliyoruz. Şu anda buğday için yağmurdan bahsetmek için biraz erken. İnşallah önümüzdeki aylarda yağışlar gelirse çöpümüzü atacağız. Buğdayda geçmiş bir dönemi yaşadığımızı düşünüyorum” dedi. – TEKİRDAĞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu