Ekonomi

BIST 30 endeksi kontratı VİOP’ta yatay bir seyirle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Aralık dönemi BIST 30 endeksini baz alan kontrat, güne 8.634,75 puandan yatay bir seyirle başladı.

Aralık vadeli endeks kontratı açılış seansında önceki seans kapanışının hemen üzerinde 8.634,75 seviyesinde işlem gördü.

Dün alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansını önceki kapanışının yüzde 1,6 üzerinde 8.632,50 puandan tamamladı. Endeks sözleşmesi akşam seansında 8.634,75 puana ulaştı.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin dün sözlü yönlendirmelerinde enflasyonla mücadelenin henüz bitmediğini vurgulamalarının ardından küresel borsalarda karışık bir seyir gözlemlendiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre bankanın önümüzdeki üç toplantıda politika faizini büyük olasılıkla sabit tutacağı öngörülürken, analistler, Fed yetkililerinin açıklamalarının yatırımcıları temkinli olmaya yönelttiğini belirtti.

Bugün analistler yurt içinde hazine nakit istikrarı, Almanya’da sanayi üretimi, İngiltere’de konut fiyat endeksi, Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD’de dış ticaret istikrarının yanı sıra İsrail’e ilişkin bilgiler arıyor. -Filistin çatışması. Haber akışının takip edileceğini belirterek, teknik olarak endeks kontratında 8.700 ve 8.800 puanların direnç konumunda, 8.600 ve 8.500 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu