Sağlık

Uzun Süre Bekar Kaldıktan Sonra İlişkiye Başlamakta Zorlananlar İçin 10 İpucu

Bekar olmaktan daha iyi bir şey var mı? Bu içeriği okuduğunuza göre bu tam size göre! ? Bir ilişkiye girmek istiyor ancak uzun süredir yalnız kalma duygusu nedeniyle bundan korkuyorsanız size özel bazı tavsiyelerimiz var. ?

1. Bir ilişkiye başlamanın sizi sınırlayacağı niyetinden vazgeçerek başlayabilirsiniz.

Partnerinizle sağlıklı bir ilişki kurmayı başarırsanız bu tür kısıtlamalar yaşamazsınız ve bekar olduğunuzda nasılsanız, birlikte olduğunuzda da aynı olursunuz. Yani hala Beyonce’nin Bekar Bayanlar’ını çıkarabilirsiniz! ?

2. Sağlıklı bir bağ kurabilmek için bağlantı becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Sağlıklı bir bağlantı aslında korktuğunuz her şeyin çözümü olabilir. Bu nedenle öncelikle partnerinizle nasıl gerçek bir bağ kuracağınızı öğrenmeniz gerekir.

3. Geçmiş deneyimlerden ders alırken, bunları travma olarak yanınızda taşımamayı seçebilirsiniz.

Geçmişte yaşadığımız her şey bugünkü kimliğimizi oluşturur. Bu nedenle geçmişte yaşadıklarınızı tamamen silmemeniz aslında şimdiki yaşamınız için faydalı olacaktır. Ancak bunu yaparken kötü deneyimlerin mevcut ilgi alanlarınızı olumsuz etkilememesini de sağlamalısınız.

4. Varsa alaka düzeyiyle ilgili endişelerinizle de yüzleşmeyi deneyebilirsiniz.

Neden şu anda bir ilişkiye başlamaktan kaçınıyorsun? Bu soruyu cevaplamaya çalışarak aslında pek çok şeyi çözebilirsiniz. Korkularının gerçekte ne olduğunu görün ve onları yenmek için onlarla yüzleşin.

5. Değerli tavsiyemiz hiçbir aşamada daha hızlı olmaya çalışmamanızdır!

İlişki kurmak uzun ve sabırlı bir süreçtir. Bu uzun yolda yürümeye hazır hissetmeyebilirsiniz. Belki yola çıktıktan sonra kendinizi daha hazır hissedersiniz. Her iki durumda da sabırsız olmamak önemlidir.

6. Beklentilerinizi belirlerken biraz esnekliğe izin vermeyi seçebilirsiniz.

Örneğin aklınızda kesinlikle bir partner profili olabilir. Bunu yapmanız yeterlidir çünkü ne istediğinizi daha kolay anlayabilirsiniz. Ancak bu sonları asla genişlemeyecek şekilde çizmek doğru değildir. Biraz esneklikle insanlara şans verebilirsiniz.

7. Bağın uçlarını net bir şekilde çizerek özel hayatınızın fazla etkilenmemesini sağlayabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla ya da ailenizle geçireceğiniz zamanlar, kendinize ayıracağınız akşamlar… Tüm bunlarla baş etmeye başladıkça karşınızdakine anlatarak sonları net bir şekilde çizebilirsiniz. Bu, korktuğunuz şeylerden birini ortadan kaldırmanıza olanak tanır.

8. Reddedilme korkusunun üstesinden gelmek de çok faydalı olabilir.

Duygusal ilişkilerde reddedilmek endişe nedeni değildir ve olmamalıdır. İnsanların birbirlerine karşı hisleri olabilir. Bu çok normaldir. Ve bir daha birine karşı karşılıklı duygular beslememek normaldir. Reddedilme bireysel olarak algılanmamalıdır.

9. Hobiler edinerek kuracağınız yeni bağın tüm hayatınızı kaplamasının önüne geçebilirsiniz.

Bağın hayatınızı tamamen istila edeceğini düşünüyorsanız önlem almak sizin elinizde! Yeni hobiler edinerek kendinize özel zaman ayırabilirsiniz.

10. İlişkiler söz konusu olduğunda hiçbir şey yapmanıza gerek olmadığını unutmayın!

Birçoğumuz ilişkilerde bunu unutup kendimizi çok zorluyoruz. Bu da yeni bir ilişkiye başlarken korkmamıza neden olabilir. Bu yüzden sık sık kendinize yeni ilginiz doğrultusunda hiçbir şey yapmanıza gerek olmadığını hatırlatıyorsunuz!

iyidereajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu